ΣΤΟΝ 3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ελληνας ο καλύτερος νέος αγρότης της Ευρώπης

* Κινητοποιήσεις και αποκλεισμός του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης από την Π.Ε.Ν.Α.

Δημοσίευση: 18 Απρ 2016 0:18

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πορεία προς τη Βουλή θα προχωρήσει την Πέμπτη 21 Απριλίου, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για το θέμα των 5.000 «αδικημένων» νέων αγροτών του 2009, οι οποίοι δεν έλαβαν την επιδότηση που τους αναλογούσε για το πριμ πρώτης εγκατάστασης, αλλά και τα χρήματα από το εθνικό απόθεμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, οι συγκεκριμένοι αγρότες έπεσαν θύμα πολιτικών παιχνιδιών παραμονές των εκλογών του 2009. «Με τον νόμο Μπατζελή κόπηκαν τα μισά χρήματα. Αντί για 35 με 40.000 ευρώ, πήραν 15 με 20.000 ευρώ τελικά, ενώ δεν πήραν ούτε από το εθνικό απόθεμα. Ήδη εκδικάζονται διάφορες υποθέσεις μετά τις αγωγές που έχουν κατατεθεί», τονίζει χαρακτηριστικά. Η Π.Ε.Ν.Α. καλεί όλους τους νέους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί επιτέλους η αδικία εις βάρος των 5.000 νέων αγροτών του 2009, αλλά και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες περιπτώσεις.

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το πρώτο βραβείο στον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την Ανάδειξη του Καλύτερου Νέου Αγρότη της Ευρώπης που διεξήχθη στις 7 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο έλαβε η Ελλάδα. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τους νέους αγρότες Θοδωρή Βασιλόπουλο του Γεωργίου και Γιώργο Βασιλόπουλο του Τρύφωνα, οι οποίοι εξελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο καλύτερου έργου στο σύνολό του, παρά το γεγονός ότι λόγω των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως τη δουλειά τους. Οι δυο νέοι αγρότες παράγουν και μεταποιούν μαζί με την οικογένειά τους έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, βιολογικής καλλιέργειας, βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο από άγριες ελιές βιολογικής γεωργίας, ενώ δραστηριοποιούνται σε αροτριαίες καλλιέργειες και σε κηπευτικά. Την ικανοποίησή του για το βραβείο που απέσπασαν οι Έλληνες νέοι αγρότες εξέφρασε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης Έλληνας πρέσβης των Νέων Αγροτών στο ΕΚ ο οποίος θεωρεί ότι ο πρωτογενής τομέας και οι νέοι άνθρωποι θα οδηγήσουν τη χώρα μπροστά.

Τα υπόλοιπα βραβεία που δόθηκαν είναι: καλύτερο έργο: Βουλγαρία: Petko Simeonov (ισοψήφησε με την Ελλάδα), πιο καινοτόμο έργο: Πορτογαλία: Henrique Silvestre Ferreira, πιο βιώσιμο έργο: Ισπανία: Alicia Pardo García.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass