Στο παρασκήνιο του συνεδρίου

Δημοσίευση: 24 Απρ 2016 2:35

 

* ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΗ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, το πρωί του Σαββάτου στο συνέδριο της ΝΔ, όταν δεν δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς συνέδρους – εκπροσώπους του αγροτικού χώρου να εκφράσουν τις απόψεις τους από το βήμα. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συζήτηση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, λίγο μετά τις 9 το πρωί και ενώ η προγραμματισμένη έναρξή της ήταν στις 8.30. Οι εισηγήσεις των μελών της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, κράτησαν αρκετή ώρα. Το θέμα συζήτησης ήταν «αγροτική ανάπτυξη στην πράξη – ασφαλιστικό – φορολογικό – κόστος παραγωγής – νέα γενιά συνεταιρισμών».

* * *

* ΟΠΩΣ συμβαίνει σε όλα τα κομματικά συνέδρια, έτσι και σε αυτό της ΝΔ, το ενδιαφέρον των συνέδρων εστιάστηκε στους διαδρόμους του «Metropolitan Expo» και όχι στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου διεξαγόταν το επίσημο πρόγραμμα με τις ομιλίες, λόγω των εκλογών των μελών για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Οι κάλπες θα στηθούν σήμερα το πρωί. Η μάχη των υποψηφίων για το ανώτατο κομματικό όργανο ήταν σκληρή. Τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και στη βάση. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Κυριάκο για την Πολιτική Επιτροπή από Απ.Τζιτζικώστα, Άδωνι Γεωργιάδη, συνεργάτες Καραμανλή, Σαμαρά ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ να εγκαταλείψει τις αρχικές σκέψεις για περιορισμό των μελών της ΠΓ σε 100 περίπου άτομα. Ζήτα ο ένας, ζήτα ο άλλος ο αριθμός ξεχείλωσε αγγίζοντας τα 150 μέλη. Σε θεσσαλικό επίπεδο η μάχη κινήθηκε σε δύο επίπεδα: Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γραμματεία Οργανωτικού (βλέπε Λευτ. Αυγενάκη) και σε ατομικό, με βάση τις γνωριμίες που διέθετε ο καθένας. Σε ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε η Θεσσαλία να εκπροσωπηθεί στην Πολιτική Γραμματεία με 4-5 άτομα. Τα ονόματα αυτά ήταν ο Γ. Ζιαράγκας (από την ομάδα Τζιτζικώστα), ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ. Καλτσογιάννης (κουμπάρος του Κυριάκου), η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καρδίτσας, ενώ αναζητείτο μέχρι αργά το απόγευμα ο εκπρόσωπος των Τρικάλων. Το θεσσαλικό αγροτικό λόμπι κατέληξε στο πρόσωπο του Φαρσαλινού Θανάση Καραΐσκου και πάλευε να τον εντάξει στη σκληρή κομματική γραμμή, καθότι ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της αγροτιάς για την ΠΓ.

Σε ατομικό επίπεδο κινήθηκαν οι Λαρισαίοι Σάκης Ολύμπιος, Μάριος Ξηρομερίτης, Θανάσης Αγγέλης, αναζητώντας αρχικά τα 15 κουπόνια συνέδρων που χρειάζονταν να καταθέσουν μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας. Πάντως αρκετοί ήταν αυτοί που στηλίτευσαν δημόσια το παζάρι συγκέντρωσης υπογραφών, ζητώντας άνοιγμα της διαδικασίας και να είναι υποψήφιοι όσοι επιθυμούν, χωρίς όρους και προυποθέσεις.

* * *

* ΓΥΡΩ στις 4 το μεσημέρι έφθασε στο κέντρο Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις σχετικά με τους αντιπροέδρους (δεν αναφέρεται στο καταστατικό πόσοι θα είναι), με τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ (δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν εκλογές), με τις πρόωρες εκλογές. Ικανοποιημένος για το κλίμα που συνάντησε στη Λάρισα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη δήλωσε μιλώντας στην «Ε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία ενός επαρχιακού Μέσου Ενημέρωσης (από τα ελάχιστα που ήταν παρόντα) στο Συνέδριο.

* * *

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η παρουσία των Λαρισαίων στο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα και τα χαμόγελα στην εθιμοτυπική φωτογραφία περίσσεψαν.

* * *

* ΜΑΧΗ για μία selfie με τον πρόεδρο της ΝΔ έδωσαν πολλοί σύνεδροι, με την πρώην προϊσταμένη της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα να αναδεικνύεται τυχερή.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass