Θεσμός η Γιορτή Ανθοκομίας Αμπελώνα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 19:55

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)

Ολοκληρώθηκε χθές Κυριακή βράδυ η πρώτη Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα στο άλσος του Αγίου Γεωργίου. Η Γιορτή Ανθοκομίας είχε σαν σκοπό την δημιουργία μιας έκθεσης αφιερωμένη στα άνθη, τα φυτά αλλά και τις εργασίες και επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με αυτά.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες εκδηλώσεις το διήμερο του Σαββατοκύριακου με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου.

Την έμπνευση και την πρόταση προς τον Δήμο Τυρνάβου είχε η Αμπελωνίτισσα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα – Σουρλατζή – Ζαχαράκη την οποία πρόταση αγκάλιασε τόσο ο Δήμος Τυρνάβου όσο και η Δημοτική Ενότητα Αμπελώνα.

Η επίσημη έναρξη έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα.

Μιλώντας , τόνισε ότι «πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Τυρνάβου που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες, τις οποίες με αναγνωρισμένη επιτυχία έχουμε θεσμοθετήσει και διευρύνει από την αρχή της δημοτικής περιόδου που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας.

Για την Γιορτή της Ανθοκομίας έχουμε δυο στόχους : Πρώτον, να γίνει ένας ακόμη θεσμός του Δήμου μας   και δεύτερον, την αναγνώρισή της από την κοινωνία, ώστε να αποτελέσει ένα «κέντρο επιχειρηματικότητας» για όσους θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομική κρίση.

Η Γιορτή της Ανθοκομίας , μπορεί να δημιουργήσει το πεδίο προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων του αγροτικού τομέα αλλά και του βιοτεχνικού.

Ως δημόσιος φορέας ο Δήμος έχει το ειδικό βάρος και τις υποδομές να βοηθήσει κυρίως αυτούς που είναι στο ξεκίνημά τους και δεν έχουν τα κεφάλαια να επεκταθούν άμεσα».

Οι άλλες εκδηλώσεις που έγιναν ήταν «Ποδηλατάδα στον Αμπελώνα …πάνω σε δυο ρόδες κάνουμε βόλτα τον γύρο του Αμπελώνα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Ομαδική εικαστική δραστηριότητα από το κουκλοεργαστήρι του κυρ Παίχνιου του παραμυθά και το τμήμα παραμυθόδραμα.

Μουσική από την φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου.

Επίσης το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Σκαμνιωτών παρουσίασε το έθιμο της Περπερούνας με μια ομάδα κοριτσιών από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του..

Προχθές Κυριακή από τις 11 το πρωί στο χώρο της έκθεσης λειτούργησε το Περίπτερο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δελερίων  με θέμα «Περιβάλλον και Ανακύκλωση- Κομποστοποίηση», όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης.

Παράλληλα η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα και τα παιδιά συμμετείχαν με τη δραστηριότητα «ένα λουλούδι για τη μητέρα».

Το βράδυ παρουσιάστηκαν τα έθιμα της Άνοιξης από τα χορευτικά της Εστίας Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.

Τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα βραβεύει τις τρεις πιο λουλουδάτες αυλές του Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass