ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δίκαιες αποζημιώσεις ζητούν οι Τυρναβίτες

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 20:28

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πραγματοποιήθηκε χθές βράδυ μετά από έγγραφη πρόταση παρατάξεων της μειοψηφίας των κ. Στέλιου Χατζηκράχτη, Νίκου Μαλάκου και Στέλιου Ροντούλη και με τη σύμφωνη γνωμη της παράταξης της κ. Αναστασίας Ψύρρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου όπου και συζητήθηκαν τα οξύτατα προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειες της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, από τον παγετό στις 26 Μαρτίου 2016.

Στη συνεδρίαση υπήρξε επικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των παρατάξεων που ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και θέσεις τους και με τη δημοτική αρχή να καταθέτει και εκείνη τις απόψεις τους. Στη συνεδρίαση υπήρξαν και κάποιες αντιπαραθέσεις, αλλά στο τέλος υιοθετήθηκε ομόφωνα πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου

Στην πρόταση αυτή του κ. Χατζηκράχτη ανέφερε τα εξής:

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην παραγωγή αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις και το 100% σε ροδάκινα, αχλάδια και σταφύλια.

Σύμφωνα με την παρέμβαση ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει ότι το σύνολο των ζημιών οφείλονται στον παγετό, και επιβεβαιώθηκε αυτό και από τον πρόεδρό του, που προσκλήθηκε από την Δημοτική Αρχή, να παρευρεθεί σε σύσκεψη, παραμονή της σημερινής συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι για ακόμη μια φορά και με αφορμή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αποδεικνύεται, το πόσο απροστάτευτοι είναι από το κράτος οι αγρότες.

Παράλληλα οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες, θα προκαλέσουν μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των αγροτών της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που το εισόδημά τους συνεχώς μειώνεται, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ στα πλαίσια της ΚΑΠ, αλλά και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων με την άγρια φορολογία και τα χαράτσια σε ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ.

Ζητούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί στην:

-Άμεση αποτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί όλες οι καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από τον παγετό στις 26 Μαρτίου 2016.

-Να καταβληθούν άμεσα στους αγρότες, οι αποζημιώσεις που οφείλονται από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές του 2015.

-Να γίνει αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια που πλήττουν τις καλλιέργειες, στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

-Να γίνει ο ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

-Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πληγέντες αγρότες με στόχο να υπάρξει από το Υπουργείο πολιτική λύση, που θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημιώσεων, μέσω του ΕΛΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass