ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Συμβολαιακή γεωργία και Ομάδες Παραγωγών

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 8:43

Και όμως υπάρχουν στη χώρα μας συνεταιριστικές οργανώσεις που κοντεύουν να κλείσουν 100 χρόνια ουσιαστικής λειτουργίας, με στόχο πάντα το συμφέρον των μελών τους. Μέσα στη γενικότερη απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας μας ένας Συνεταιρισμός, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» συνεχίζει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγρότες μέλη του στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Ιδρύθηκε το 1935 στη Νίκαια Λάρισας, σήμερα έχει 621 μέλη, μόνιμο προσωπικό 8 άτομα και συνήθως 10 έκτακτους στις περιόδους συγκομιδής. Δίπλα από τη Λάρισα με καλλιεργούμενη έκταση των μελών του περίπου στα 60.000 στρέμματα, δραστηριοποιείται ο Συνεταιρισμός στην εμπορία των παραγόμενων δημητριακών (σιτάρι σκληρό, κριθάρι) με περίπου 6.000 τόνους ετησίως, καθώς και στη σποροπαραγωγή δημητριακών και ψυχανθών στις 10.000 τόνους ετησίως. Ήδη έχει προχωρήσει σε συμβολαιακή γεωργία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ για την παραγωγή κριθαριού, καθώς και με τη βιομηχανία Ζυμαρικών Μέλισσα – Κίκιζας για την παραγωγή σκληρού σίτου, το οποίο και προορίζεται για την παραγωγή ζυμαρικών. Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, κέντρο επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων δημητριακών και οσπρίων.

Πάντα ο Συνεταιρισμός σε όλη του την πορεία πρωτοπορεί στη χώρας μας. Ήδη τώρα συλλέγονται αιτήσεις συμμετοχής των μελών του για τη δημιουργία δύο Ομάδων Παραγωγών. Μια στα δημητριακά και μια στα όσπρια. Με τα σημερινά στοιχεία θα είναι οι μεγαλύτερες Ο.Π. στη χώρα μας στα δύο προαναφερόμενα προϊόντα. Η «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» έχει αναλάβει το στρατηγικό management του Συνεταιρισμού και σύνθημα της το εξής: Η παιδεία των συνεταιρισμένων μελών, η πορεία του Συνεταιρισμού, η διάθεση των εργαζομένων σ’ αυτόν και η θέληση του Διοικητικού Συμβουλίου, εγγυώνται τη δυνατή συνέχιση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass