ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:Ο «ΚΟΦΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΑΣ!

"Ράψατε κουστούμι στους αγρότες"

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 7:45

«Ο κόφτης είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ό,τι περιτύλιγμα και να βάλετε στα συμφωνηθέντα, ο λογαριασμός για τον τόπο είναι ασήκωτος. Μην έχετε αυταπάτες. Και τα νέα μέτρα του κόφτη δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αντιθέτως θα την οδηγήσουν ακόμη βαθύτερα στην ύφεση. Γι’ αυτό και τα καταψηφίζουμε». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση.

Ασκώντας σκληρή κριτική στη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: «μας κατηγορούσατε ότι πουλάμε τα ασημικά. Ποια ασημικά; Σήμερα, χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές, εσείς οι ίδιοι, κρεμάτε την ταμπέλα ‘‘Ξεπουλάμε’’. Με ένα ταμείο που δεν θα δίνει λόγο στο Κοινοβούλιο και λογαριασμό σε κανέναν. Εσείς, που “βάζατε φωτιά στα τόπια” κάθε φορά που προσπαθούσαμε να πετύχουμε μια επένδυση, μια αποκρατικοποίηση. Και φέρνετε μια συμφωνία που δεν είναι μόνο ένα ακόμη μνημόνιο, αλλά ένα υπερμνημόνιο, ένα μνημόνιο διαρκείας! Γιατί αυτό είναι ο περίφημος κόφτης. Πλέον, τα μέτρα δεν θα χρειάζεται να τα συζητούμε στη Βουλή. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πηγαίνουν κατευθείαν στην κλίνη του Προκρούστη».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας, είναι ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου. Οι άνθρωποι που με ασυγχώρητη ελαφρότητα έσπερναν τα ζιζάνια του διχασμού κατηγορώντας κάθε αντίπαλό τους ως γερμανοτσολιά, σήμερα δίνουν γη και ύδωρ στους δανειστές. Βεβαίως, μας λένε ότι το κάνουν με πόνο ψυχής. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιος κυνισμός δεν υπήρξε σε κανένα από τα προηγούμενα μνημόνια. Σε μέτρα ηπιότερα σε σχέση με αυτά που φέρατε υπήρξαν διαμαρτυρίες βουλευτών και πιέσεις για αλλαγές. Υπήρξαν παραιτήσεις υπουργών και διαγραφές βουλευτών. Σήμερα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Μόνη σας έγνοια η εξουσία».

Ειδικότερα για τα μέτρα που αφορούν στους αγρότες ο Θεσσαλός πολιτικός είπε: «άκουγα χθες τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να καμαρώνει για το κουστούμι των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων που έραψε για τους αγρότες, λέγοντας ότι δεν θίγει το 95% του αγροτικού κόσμου. Σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα. Σε λίγους μήνες,

• όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι κληθούν να πληρώσουν αυξημένες εισφορές,

• όταν δουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ οι επιδοτήσεις,

• όταν πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ για αγροτεμάχια και οικόπεδα,

• όταν δεν ξαναδούν επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο,

• όταν πληρώνουν ΦΠΑ για εφόδια 24%,

και όσοι ακόμη σας πιστεύουν θα προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα».

Τέλος, υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία:

«Αποδείξατε ότι δεν είχατε κανένα πρόγραμμα. Και τώρα, μετά από το πολύμηνο σίριαλ της διαπραγμάτευσης έρχεσθε με μια συμφωνία-κόλαφο:

• Που αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ορκιζόσασταν ότι θα καταργήσετε.

• Που αυξάνει τον ΦΠΑ στο 24% κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

• Που αυξάνει το φόρο στη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης -προφανώς ξεχάσατε τι λέγατε για τα μαγκάλια.

• Που παγώνει τα ειδικά μισθολόγια.

• Που αυξάνει το κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία.

• Που τιμωρείόσουςέχουν τηλέφωνο ή συνδρομητική τηλεόραση.

• Που αντιμετωπίζει ως πλουσίους όσους έχουν αυτοκίνητο.

• Που καταργεί το ΕΚΑΣ –και μάλιστα αναδρομικά- γιατί όπως μας είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όσοι το ελάμβαναν ήταν φοροφυγάδες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass