Ο ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Κι όμως σημειώθηκε παγετός με -1,4 βαθμούς Κελσίου...

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 0:57
Φωτοτυπία εγγράφου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τις ελάχιστες θερμοκρασίες της 26ης Μαρτίου 2016 Φωτοτυπία εγγράφου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τις ελάχιστες θερμοκρασίες της 26ης Μαρτίου 2016

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων σε ό,τι αφορά τον παγετό της 26ης Μαρτίου ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στέλιος Ροντούλης. Σε μια προσπάθεια να καταδείξει την ειλικρίνεια των προθέσεών του δημοσιοποιεί και τα κλιματικά δεδομένα που έλαβε, μετά από αίτημά του από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου 2016.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αλλά παράλληλα και στον Δήμο Τυρνάβου και τους αγροτικούς φορείς, ο κ. Ροντούλης, πιστεύει ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν να τεκμηριωθεί το ζημιογόνο αίτιο του παγετού και, έτσι, να ικανοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το περί δικαίου αίσθημα των αγροτών του Τυρνάβου.

Επίσης καλεί τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ με αποδεικτικά στοιχεία, να πράξει το καθήκον του, σημειώνοντας με έμφαση: «Θέλω να πιστεύω ότι θα αποδεχθείτε την έκκλησή μου. Ίσως, έτσι, ξεκινήσει και μια διαπροσωπική φιλία, που ως υπηρετούσα το δίκαιο θα έχει στέρεες βάσεις».

Επίσης ο πρώην υφυπουργός κ. Ροντούλης απαντά σε επιστολή του προέδρου του ΕΛΓΑ στο πρόσωπό του που δημοσίευσε προ ημερών η «Ε».

Συγκεκριμένα ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

«Η απάντηση που έλαβα από τον κ. Κουρεμπέ υπήρξε αρκετά διασκεδαστική. Πρώτη φορά είδα κάποιον που με τις τοποθετήσεις του θεμελιώνει τις εις βάρος του αιτιάσεις, αντί να τις αποσείει ή έστω να τις απαλύνει. Πράγματι, ο αξιότιμος πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα πρέπει να ταλαιπωρείται από τρικυμία στο κρανίο του.

Ας γίνω, όμως, σαφέστερος. Ενώ ο κ. Κουρεμπές στον Τύρναβο απέφευγε τον ορισμό του παγετού, στη συνέχεια φαίνεται ότι διάβασε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και κατάλαβε ότι αρκούν (0) βαθμοί Κελσίου, για να πιστοποιηθεί η ύπαρξή του. Αυτό, δηλαδή, που γνωρίζουν οι μικροί μαθητές, ο κ. Κουρεμπές το κατάλαβε μόνο αφού έφυγε από τον Τύρναβο και βρέθηκε στο εν Αθήναις χαρτοβασίλειό του.

Αφού, λοιπόν, ξεπέρασε την πρώτη του δυσκολία, εμφανώς μαθησιακού τύπου, κατέφυγε σε μια άλλη ανακάλυψη, την οποία μάλιστα διακήρυξε μεγαλοφώνως: μας είπε ότι η καρπόπτωση – ακαρπία δεν αποζημιώνεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Σιγά την ανακάλυψη, κ. Κουρεμπέ. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η ακαρπία αποζημιώνεται από τον απηρχαιωμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ, που εσείς τώρα φαίνεται να διαβάζετε. Αυτό που υποστηρίζουν οι παραγωγοί είναι ότι η ακαρπία οφείλεται στην επίδραση ενός αιτίου που αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ, δηλαδή στην επίδραση του παγετού, κ. Κουρεμπέ. Αυτή τη συλλογιστική θα μπορούσατε να την καταλάβετε, κ. Πρόεδρε; Δεν είναι δύσκολη. Την κατανοούν ακόμα και οι μαθητές του Δημοτικού.

Διαβάσαμε, όμως, και άλλα ευτράπελα από τον κ. Κουρεμπέ. Μας είπε, δηλαδή, ότι ο Κανονισμός DeMinimis ενισχύει εταιρίες εμπορίας ή μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Σωστά το κατάλαβε. Πρέπει, εντούτοις, να του υπενθυμίσω ότι στον Τύρναβο ανακοίνωσε τη δυνατότητα ενισχύσεων της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, πράγμα που ξεκάθαρα απαγορεύεται από το DeMinimis.

Εμφανώς, ο κ. Κουρεμπές στον Τύρναβο εξαπατούσε τους αγρότες με τις βλακώδεις εξαγγελίες του. Μόλις, όμως, ξεμπροστιάστηκε από τη δική μου επιστολή ανέκρουσε πρύμναν και άρχισε δήθεν να μας πληροφορεί ότι το DeMinimis αφορά εταιρίες. Ευχαριστούμε, κ. Κουρεμπέ, για την όψιμη πληροφόρηση. Μας αρκεί που εσείς καταλάβατε, επιτέλους, τι σημαίνει DeMinimis, για να αποφεύγετε στο μέλλον ψέματα, που μπορεί να σας καταστήσουν δακτυλοδεικτούμενο ακόμα και από μαθητές Δημοτικού, τουλάχιστον στον Τύρναβο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουρεμπές δεν σταμάτησε να μιλάει για τις δυνατότητες του προγράμματος ΠΣΕΑ. Τον καταλαβαίνουμε. Θέλει να δώσει ψιχία στους αγρότες και αφού παρέλθει, εάν όλα πάνε καλά, καμιά τριετία τουλάχιστον. Συνέλθετε κ. Πρόεδρε. Δεν μπορείτε να πείσετε ούτε μαθητές Δημοτικού. Οι δικοί μου, πάντως, μου λένε ότι σας χαρίζουν τα ΠΣΕΑ, για να αγοράσετε κανένα κιλό αχλάδια από τον Τύρναβο.

Τέλος, ο κ. Κουρεμπές με την απάντησή του μας έριξε και μια μεγάλη «βόμβα». Μας κατηγόρησε ότι δεν αναπτύξαμε ενώπιον της υψηλότητάς του, στον Τύρναβο, τις όποιες ενστάσεις ή παρατηρήσεις μας.

Έχει απολύτως δίκιο. Θα έπρεπε ενώπιόν του να εκθέσουμε τις όποιες αντιρρήσεις μας, προκειμένου να τον προφυλάξουμε από μπαρουφολογίες, που τον εξέθεσαν σε όλους τους παριστάμενους αγρότες.

 Ας μας συγχωρήσει η μεγαλειότητά του. Όμως, τουλάχιστον, ας λάβει υπόψη ότι την επομένη της ελεύσεως του στον Τύρναβο ημέρα θα γινόταν, όπως και έγινε, με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου με μοναδικό αντικείμενο το ζήτημα του παγετού. Επιλέξαμε, λοιπόν, να καταθέσουμε εκεί τις απόψεις μας, εκεί δηλαδή που είναι ο θεσμικός μας χώρος.

 Αν αναρωτηθεί, όμως, ο κ. Κουρεμπές τώρα, γιατί κάποιοι τον έφεραν άρον – άρον στον Τύρναβο, μια ημέρα πριν την προαναφερόμενη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μήπως, δηλαδή, έγινε από τους φίλους και «πληροφοριοδότες» του «όργανο» ικανοποίησης μικροπρεπών στοχεύσεων και, έτσι, αυτούς θα πρέπει να μέμφεται και όχι τον Ροντούλη; Ας σκεφτεί λίγο ο κ. Πρόεδρος. Μόνο οι μαθητές θα σκέπτονται;

 Και τώρα επί προσωπικού. Κύριε Κουρεμπέ, προσωπικά αγνοούσα και την ύπαρξή σας. Τα γραφόμενά μου απέπνεαν και αποπνέουν την αγωνία μου για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου του Τυρνάβου. Τίποτε άλλο, πέραν αυτού. Δεν έχω καμιά προσωπική αντιπαλότητα ή αντιπάθεια με σας.

Μετά την επιστολή σας, όμως, ρώτησα και έμαθα. Έμαθα ότι είστε ένας αποτυχημένος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού πρώτα διαφώνησε με το κόμμα του, εν συνεχεία αποδέχτηκε με κωλοτούμπες τη θέση του προέδρου στον ΕΛΓΑ για ευνόητους λόγους. Δεν σας επικρίνω. Αρκεί και εσείς να μην επικρίνετε ανθρώπους που, αφού έγιναν βουλευτές, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υφυπουργοί, με χαρά εκτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού σε ελληνόπουλα και υπηρετούν την πατρίδα τους από όποιο μετερίζι διάλεξε γι' αυτούς η ψήφος του κόσμου.

Τέλος, αγαπητέ κ. Πρόεδρε, καταθέτω μια πρόταση. Δεν θα ασχοληθώ ξανά με το πρόσωπό σας, υπό τον όρο ότι θα δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις λόγω παγετού στους αγρότες του Τυρνάβου. Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός πρέπει να μας ειρηνεύσει προς όφελος των παραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass