ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δυναμική η πορεία της Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 10:22

Ικανοποίηση επικρατεί στα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής και στα 50 και πλέον μέλη της Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών για τη φετινή χρονιά, όπως προέκυψε στην απολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομάδας στη Λάρισα.

Στη συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής και των μελών της ομάδας παραγωγών οσπρίων έγινε διεξοδική κουβέντα για την πορεία της φετινής χρονιάς, σχετικά με την κάθε καλλιέργεια (φακή, ρεβίθι, φασόλια), τις ποικιλίες που πρότεινε η διαχειριστική και αυτές που επέλεξαν οι παραγωγοί. Μάλιστα τα μέλη της Διαχειριστικής Αποστόλης Δημητριάδης, Νίκος Νούλας και Βασίλης Κορεούδης έδωσαν πολλά στοιχεία στους παραγωγούς για το πώς πρέπει να γίνονται οι φροντίδες και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα και στην παραγωγή. Εντύπωση προκάλεσε η πολύ καλή χρονιά που είχαν τα 7 μέλη της Ομάδας που επέλεξαν τη συμβολαιακή μέθοδο, για τη φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να επιθυμεί σχεδόν το σύνολο της ΟΠ να υιοθετήσει τη συμβολαιακή μέθοδο.

Όπως τόνισαν και οι κ. Δημητριάδης, Νούλας, Κορεούδης «σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, στην οποία η αγροτική παραγωγή βρίσκεται σε κρίση, η οργάνωση των παραγωγών στις Ομάδες Παραγωγών είναι η μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πόσο μάλιστα όταν από το 2017 η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης θα συνιστά υποχρεωτικά την ένταξη του παραγωγού σε κάποια Ομάδα Παραγωγών. Σχετικά με τη συγκέντρωση των στρεμμάτων φέτος, υπολογίζεται ότι καλλιεργήθηκαν περίπου 10.000 στρέμματα φακής, ρεβιθιού, φασολιού κ.α., με ικανοποιητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ποσοτικές στρεμματικές αποδόσεις.

Τέλος, η απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής και του συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών για τη νέα χρονιά είναι να καλέσει και άλλους παραγωγούς να ενταχθούν στην ομάδα οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών καθώς επίσης και να παρθούν πρωτοβουλίες για επισκέψεις και συναντήσεις στους αγρότες, σε χώρους όπου θα συγκεντρωθούν για ενημέρωση.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass