ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 8:20

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, διοργανώνει η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΒΒΕ) στο Πετρίτσι Σερρών από 12-15 Νοεμβρίου.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στόχος είναι να φέρει κοντά παραγωγούς, καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία συζήτηση για την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, προσπαθώντας να δώσει τόσο την αγροτική όσο και την αστική διάσταση του θέματος.

Το συνέδριο, εκτός από το μείζον ζήτημα του νερού, θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΕΑΒΒΕ συνδιοργανώνει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του, τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό ψήφιση νομικό πλαίσιο που τις διέπει. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τις οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass