ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αγώνας για επούλωση πληγών από θεομηνίες

* Σε Αργυροπούλι, Λυγαριά και Δαμάσι * Συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες Περιφέρειας - Δήμου

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 11:56
Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο Τυρνάβου Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου μέρες τώρα τόσο σε Αργυροπούλι και Λυγαριά, όσο και στο Δαμάσι και λιγότερο στα Δελέρια.

Πέρα από την καταστροφή και την εισροή νερών ακόμα και στα σπίτια οι ζημιές είναι τεράστιες σε εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες αλλά και στην αγροτική υποδομή στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα προκλήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο εντός των οικισμών, σε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους, κάποια σπίτια και ποιμνιοστάσια και αρκετές αγροτικές καλλιέργειες πλημμύρισαν λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου Καναρά στο Αργυροπούλι, αλλά και στη Λυγαριά.

Τις ημέρες εκείνες ο Δήμος Τυρνάβου ανταποκρινόμενος άμεσα στις ανάγκες των πολιτών κινητοποίησε όλο το δυναμικό του μηχανισμού του, και χρησιμοποιώντας τρία μηχανήματα έργων καθάρισε και συντήρησε κυρίως δρόμους και αύλακες.

Ιδιαίτερα έντονο ωστόσο είναι το πρόβλημα με την υπερχείλιση του χειμάρρου Καναρά, όπου οι ποσότητες του νερού ήταν τεράστιες και πρωτοφανείς.

Άμεσο ήταν και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. Ενδιαφέρον και όλων των βουλευτών του νομού, όπως και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος μετά από παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξασφάλισε τρία μεγάλα στρατιωτικά οχήματα γκρέιντερ, φορτωτές κ.λπ για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους.

Το Δαμάσι Τυρνάβου επίσης επλήγη με έντονη καταιγίδα, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις το χαλάζι είχε μέγεθος μικρού λεμονιού. Η καταστροφή αυτή είναι η τρίτη και τελειωτική μέσα στην ίδια χρονιά για τις καλλιέργειες του Δαμασίου αφού στις 26 Μαρτίου υπήρξε ο παγετός ενώ στις 24 Ιουλίου χτύπησε για πρώτη φορά χαλάζι.

Κι εκεί ο Δήμος Τυρνάβου, μετά την έντονη κινητοποίησή του τις προηγούμενες μέρες σε Αργυροπούλι, Δελέρια και Λυγαριά έδωσε δυναμικό «παρών». Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Δαμάσι συμπαραστεκόμενοι στους πληγέντες και υποσχόμενοι να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για τη δίκαιη αποζημίωσή τους.

Οι αγρότες μίλησαν τότε για ολοσχερή καταστροφή σε πάνω από 4.000 στρέμματα αμπελιών τα οποία ήταν έτοιμα για τρύγο.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα που προκλήθηκαν έγιναν άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια και Στρατό να αμβλυνθούν, ωστόσο πολλά από αυτά παραμένουν και χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στο δημαρχείο Τυρνάβου με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Δήμου Τυρνάβου. Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να αποτιμηθούν οι μέχρι τώρα εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω των πλημμυρών στην περιοχή Αργυροπουλίου – Λυγαριάς αλλά και να προσδιοριστούν και να οργανωθούν τα επόμενα βήματα.

Έτσι με βάση τις εντοπισμένες ανάγκες χρειάζονται να γίνουν έργα όπως διευθέτηση των χειμάρρων, εμβάθυνση και κατασκευή πτερυγώσεων, αποκατάσταση αγροτικών δρόμων, αποκατάσταση της γέφυρας Καναρά, ασφαλτοστρώσεις καθώς και άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ήδη στην περιοχή εργάζονται μηχανήματα που θα ενισχυθούν με άλλα δύο μηχανήματα της Περιφέρειας που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία.

Επίσης αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης στη γέφυρα Καναρά μετά από τις ζημίες που έχει υποστεί. Συμφωνήθηκε τέλος η πορεία των εργασιών να επανεκτιμηθεί σε επόμενη συνάντηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καραμπούζης. Από πλευράς Δήμου Τυρνάβου οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Γερακίνης και το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Παπαδούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass