ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ

Έρευνες για παραβάσεις βοοτρόφων

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 10:17

Στοιχεία για πιθανές παραβάσεις όσον αφορά στο υγειονομικό καθεστώς κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, προκύπτουν από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού

και Εγγυήσεων), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έλαβε σήμερα γνώση του πορίσματος που έχει συντάξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πορίσματος που θα κατατεθεί άμεσα στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση από το ΥπΑΑΤ για το μπλόκο των πληρωμών αναφέρει τα εξής: «Από το πόρισμα προκύπτουν σοβαρά στοιχεία για πιθανές παραβάσεις όσον αφορά το υγειονομικό καθεστώς αυτών των εκτροφών, την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς και τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Με εντολή του υπουργού αναστέλλονται οι προγραμματισμένες πληρωμές αποζημιώσεων για τη φυματίωση των βοοειδών στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας που ελέγχονται, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων. Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να προχωρήσουν εντατικά και να διευρύνουν τους ελέγχους, για την εις βάθος διερεύνηση των ελεγχόμενων υποθέσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες για την πληρωμή των κτηνοτρόφων έπρεπε να γίνουν κάποιοι έλεγχοι από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ στα τιμολόγια (γάλακτος και κρέατος) και για το αν έχουν τον σωστό αριθμό ζώων. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις ανακοινώσεις Βαγγ. Αποστόλου, πριν ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία για το πόρισμα (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1 μήνα), ενώ διευκρινίζουν ότι «σε οτιδήποτε ζητηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο μηχανισμός της Περιφέρειας θα είναι αρωγός. Πρέπει οι επιδοτήσεις να καταβάλλονται σε αυτούς που τις δικαιούνται».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass