ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εγκρίθηκε η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων - HELEXPO

* Προαναγγελία «διαζυγίου», δημοτικής αρχής και Αγγ. Βαγενά μετά το «όχι» στη χθεσινή συνεδρίαση και τη «μη έκπληξη» του δημάρχου

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 11:15

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε χθες βράδυ, η απόφαση της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ - HELEXPO Α.Ε. για τη συνδιοργάνωση, της «Agro Thessaly», της πανελλήνιας έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία στη Λάρισα.

Μια «στρατηγικής σημασίας συνεργασία» όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης «τόσο για την αναβάθμιση της Έκθεσης που διοργανώνεται ήδη από τον Δήμο Λαρισαίων όσο και για την αναβάθμιση των υποδομών στη Σκεπαστή που θα μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο, με οφέλη για την οικονομία της εποχής».

Με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες, ενώ στην αρχή «ταυτίσθηκαν» στο αίτημα για αναβολή της συζήτησης του θέματος, στη συνέχεια «διχάστηκαν» ψηφίζοντας άλλες λευκό και άλλες «όχι», θέση που ψήφισε και η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Αγγέλα Βαγενά, επισημοποιώντας ουσιαστικά τη «ρήξη» με τη δημοτική αρχή.

Την εισήγηση παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παν. Νταής τονίζοντας μεταξύ άλλων πως με τη συνεργασία με τη HELEXPO «η Λάρισα εισέρχεται στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας. Διευκρινίζοντας ότι τη μια χρονιά θα διοργανώνεται η «Agro Thessaly» στη Λάρισα και την επόμενη χρονιά η «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Νταής επισήμανε ότι στη Σκεπαστή αγορά, μετά τη διοργάνωση της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης στις 9 με 12 Μαρτίου 2017, θα γίνουν επενδύσεις ύψους 400.000 ευρώ από τα έσοδα του Παζαριού, με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών για να καταλήξει παρουσιάζοντας τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, διευκρινίζοντας ότι συμφωνεί με τη στρατηγική συνεργασία με τη HELEXPO, τόνισε πως η εισήγηση «είναι γενικόλογη, ασαφής και όχι καλά μελετημένη» απορώντας επίσης «για τη σπουδή της δημοτικής αρχής». Ζητώντας το θέμα να «έρθει σε επόμενο συμβούλιο» ψήφισε λευκό.

Ο κ. Καλογιάννης, διευκρινίζοντας πως «σήμερα εκτιμούμε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας», δεσμεύτηκε πως «η προγραμματική συμφωνία θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζανακούλη, Χρ. Τερζούδης, τόνισε πως «είμαστε καταρχήν θετικοί αλλά επιφυλασσόμαστε για την προγραμματική», ψηφίζοντας ναι.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Μαίρη Καμηλαράκη, αφού επισήμανε την ανάγκη για «πιο εμπεριστατωμένη μελέτη», ψήφισε λευκό. Ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος τόνισε πως «είμαι έκπληκτος με την εισήγηση καθώς είναι πρόχειρη, γενικόλογη, ασαφής και μη επωφελής για την πόλη καθώς εκχωρείται η έκθεση με ένα αποικιοκρατικού τύπου μνημόνιο. Η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να αναβαθμίσει ένα θεσμό που παρέλαβε» κατέληξε ο κ. Διαμάντος ζητώντας την αναβολή του θέματος για να ψηφίσει όχι.

Όχι ψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Γ. Παζιάνας τονίζοντας ότι «αυτή η τακτική μετατρέπει τον Δήμο σε ντίλερ των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου». Την απόσυρση του θέματος ζήτησε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Διαμάντου, Μάρ. Ξηρομερίτης, με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει πως «η αναβολή της διαδικασίας αποτελεί τορπιλισμό». Έτσι η συμφωνία εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία.

«ΡΗΞΗ»

Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης, φαίνεται πως καταλήγει σε «διαζύγιο» η σχέση της δημοτικής αρχής με τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας Αγγέλα Βαγενά. Κατά τη συζήτηση του θέματος για τη συμφωνία με τη HELEXPO και ενώ δήμαρχος και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης «συγκρούονταν» για το αν θα έπρεπε να τεθεί προς ψηφοφορία η εισήγηση ή αν θα αναβαλλόταν η συζήτηση του θέματος, η κ. Βαγενά ζήτησε τον λόγο.

Για να επισημάνει μεταξύ άλλων πως «αν βάζαμε το θέμα προς αναβολή, αναβολή θα ψήφιζα και εγώ» είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Καλογιάννη να της «απαντά» λέγοντας πως «δεν μας εκπλήσσει η στάση σου» και την κ. Βαγενά, να συντάσσεται με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας όχι.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που η κ. Βαγενά επιλέγει να τοποθετείται αρνητικά στις εκάστοτε εισηγήσεις, είτε του δημάρχου είτε αντιδημάρχου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε «επικρίνει» τον δήμαρχο για τη «συμπεριφορά» του απέναντι στην κ. Καραλαριώτου, ως γυναίκα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass