ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Η οργή περίσσευε, οι αγρότες υστερούσαν…

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 12:15

«Μόνη λύση στα προβλήματά μας είναι ο αγώνας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ξεκάθαρα χθες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, από το αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Μήνυμα με δύο αποδέκτες. Από τη μια, την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αντιλαϊκή πολιτική, για πλήρη υποταγή σε ό,τι ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και για ανακολουθία προεκλογικών της υποσχέσεων με ό,τι τώρα ψηφίζει και εφαρμόζει. Από την άλλη, τους ίδιους τους αγρότες, που με αφορμή την ισχνή συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τους κάλεσε να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν δυναμικά τα όνειρά τους για μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο κ. Μαρούδας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τους κυβερνώντες, τόσο για τα φορολογικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για τους αγρότες όσο και γι’ αυτά στο ασφαλιστικό. Μέτρα, που όπως είπε, επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση στη μικρομεσαία αγροτιά και την οδηγούν μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μίλησε για άγρια φοροληστεία, για εισφορές στον ΟΓΑ που τριπλασιάζονται, για μεγάλες αυξήσεις στον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή, που όπως τόνισε, η Πολιτεία δεν αποζημιώνει ή δίνει ψίχουλα για τις ζημιές στην παραγωγή. Αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια στα ψεκαστικά μηχανήματα με την πιστοποίηση, αλλά και για το ΚΤΕΟ που περνάνε φέτος και όλα μαζί μειώνουν το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στάθηκε ιδιαίτερα στη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εμπόριο και στη διάθεση των μήλων της Αγιάς «από το εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία, που γίνεται με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης». «Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματά μας» είπε «αλλά τελειωμό δεν έχει και η οργή μας» συμπλήρωσε. Υπεραμύνθηκε των μπλόκων, λέγοντας πως ό,τι κερδήθηκε, επετεύχθη μέσα απ’ αυτά και ανακοίνωσε πως στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα, η πρόταση θα είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τις γιορτές. Κατηγόρησε ευθέως όσους κρύβονται πίσω από τη μόλις προχθεσινή «εκφοβιστική» μαζική αποστολή δικογραφιών προς Αγιώτες παραγωγούς που πέρυσι συμμετείχαν στο μπλόκο Γερακαρίου, επισημαίνοντας πως από τον ίδιο των πρωθυπουργό έγινε δεκτό το αίτημα για παύση τέτοιου είδους διώξεων, κάτι που εν συνεχεία ψηφίστηκε και στη Βουλή. «Για επτά συναδέλφους μας αγρότες» είπε «σχηματίστηκαν είκοσι μία δικογραφίες. Μία για κάθε μέρα παραμονής στο μπλόκο Γερακαρίου». «Κανένας αγώνας ποτέ δεν νικήθηκε με διώξεις» τόνισε και συνέχισε «Αντιθέτως, όλα αυτά μας γιγαντώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς για να συνεχίσουμε» καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να σταματήσει τα αγροτοδικεία.

Τη στήριξή τους στους αγώνες των αγροτών έδωσαν με σύντομες ομιλίες τους ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς Αθανάσιος Χαύδας, ενώ την τραγική κατάσταση των παραγωγών της περιοχής περιέγραψε στην ομιλία του και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας Γιάννης Ζαχαράκης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») / Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass