ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Αδικίες με τα δικαιώματα, ανησυχία με την ΚΑΠ μετά το 2020

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 12:27

Tην αδικία της λήψης χαμηλών δικαιωμάτων εις βάρος όσων εισήλθαν στον πρωτογενή τομέα το 2009 σε σχέση με όλους τους άλλους αγρότες των τελευταίων χρόνων παρέθεσαν στη συνάντηση που είχαν με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι αγροτών, μεταξύ αυτών και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Ο πρόεδρος την Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων και του Γεωπονικού Συλλόγου Δημ. Σοφολόγης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών και αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ Νίκος Παυλονάσιος και ο γραμματέας της ΕΝΑ Λάρισας Δημ. Μπαζάνας έθεσαν με επιχειρήματα το αρκετά σημαντικό αυτό ζήτημα που δημιουργεί άνισους όρους ανταγωνισμού μεταξύ αγροτών, καθώς ίδιας περίπου ηλικίας αγρότες λαμβάνουν υποπολλαπλάσια ποσά μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Παυλονάσιος ανέφερε στον ευρωβουλευτή πως οι νέοι αγρότες το 2009 έλαβαν χαμηλά δικαιώματα όπως επίσης και το γεγονός πως η αρχική πρόταση του Κανονισμού για τις άμεσες ενισχύσεις δημοσιεύτηκε στις 12/10/2011 -625/COM(2011), και η τελική ψήφιση του Κανονισμού 1307/2013 ανακοινώθηκε στις 17/12/2013. Ενα μεγάλο χρονικό διάστημα δυο ετών στο οποίο έπρεπε να τεθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα και να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις και ενώ συζητούνταν το θέμα εν μέσω διαβούλευσης των ευρωπαϊκών κανονισμών, τροπολογιών και συζητήσεων. Συνεπώς οι νέοι γεωργοί τους 2009 «έκλεισαν» 5 ετία το 2013 και τελικά δεν έλαβαν ούτε επιπλέον δικαιώματα αλλά ούτε και την ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας.

Ακόμη ζητήθηκε από τον κ. Κεφαλογιάννη να τεθεί το θέμα στις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες της τροποποίησης ορισμένων τομεακών κανονισμών (πρόταση "Omnibus") και να βρεθεί -εάν είναι εφικτό- λύση στο θέμα, το οποίο έχει τεθεί και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου.

Τέλος η ελληνική αποστολή εξέφρασε την ανησυχία της για την ελλιπή προετοιμασία της χώρας αναφορικά με την ΚΑΠ μετά το 2020. Τη στιγμή που άλλες χώρες έχουν υποβάλει ήδη προτάσεις για την εφαρμογή της, η Ελλάδα δεν έχει συστήσει ακόμη Ομάδα Εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass