ΤΟ ΚΡΥΟ "ΘΕΡΙΣΕ" ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ

Τεράστιες οι ζημιές στην κτηνοτροφία από τον χιονιά

* Να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2017 14:00

Επιτακτική και άμεση θεωρούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της περιφέρειας Θεσσαλίας Νικ. Παλάσκας (φωτ.) με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τον υπουργό Ε. Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Τσιρώνη και τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη, επισημαίνει τα προβλήματα που δημιούργησε στη ζωική παραγωγή η θεομηνία.  

"Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας με ολικό παγετό και με έντονες χιονοπτώσεις στο σύνολό της έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στους κτηνοτρόφους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της θεομηνίας είναι να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής. Υπήρξαν επίσης αρκετά προβλήματα σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με το νερό καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του λόγω της έντονης χιονόπτωσης αφού δεν υπήρχε πρόσβαση με όχημα στις εν λόγω μονάδες. Απ’ όλα τα παραπάνω κρίνεται επιτακτική η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για απώλεια παραγωγής μέσω προγραμμάτων για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως είχαν δοθεί και στο παρελθόν (de minimis) καθώς επίσης και την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που πέθαναν τα ζώα τους από τη θεομηνία μέσω του ΕΛΓΑ".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass