ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Το «πάθημα» του βαμβακιού να γίνει μάθημα σε όσπρια - μηδική

* Σύσκεψη με την υφυπουργό Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου για φορολογικά ζητήματα των αγροτών θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Λαρισαίος υφυπουργός

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 14:57

Το «πάθημα» με το βαμβάκι να γίνει μάθημα στα όσπρια και τη μηδική (τριφύλλι), δηλαδή η συνδεδεμένη ενίσχυση να κατευθύνεται αποδεδειγμένα στους πραγματικούς παραγωγούς, ζήτησαν Λαρισαίοι παραγωγοί – μέλη του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών

από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη σε συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα, παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Αντώνογλου.

«Πρέπει να προστατευθεί η παραγωγή, να αποφευχθούν τα «παρατράγουδα» που παρατηρήθηκαν με τον «αέρα» στο βαμβάκι», ήταν το μήνυμα των Λαρισαίων αγροτών που ανέδειξαν τη δυναμική που αναπτύσσει η καλλιέργεια οσπρίων και μηδικής τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και ιδίως στον νομό Λάρισας.

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος υφυπουργός ανέδειξε τη σημασία της καλλιέργειας των οσπρίων καθώς, όπως σημείωσε, «δεν υπάρχει επάρκεια παραγωγής» και τόνισε «τη συμβολή τους σε μία γεωργία φιλική στο περιβάλλον προσφέροντας στο έδαφος απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία».

Στη συνάντηση οι παραγωγοί εξέφρασαν την επιθυμία πολλών καλλιεργητών από όλη την Ελλάδα να συσταθεί Διεπαγγελματική Οργάνωση Οσπρίων και μάλιστα εντός του 2017, με τον κ. Β. Κόκκαλη να χαιρετίζει την πρόθεσή τους. Παράλληλα, ο υφυπουργός κάλεσε τους παραγωγούς να συνεργαστούν με τους ερευνητές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για τη δημιουργία και καταγραφή στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών οσπρίων, μηδικής και τριφυλλιού με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση για τις Ομάδες Παραγωγών η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα προϊόντα τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα τεχνικής φύσεως που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

«Συζητήσαμε στην ουσία των θεμάτων. Ήταν επωφελής συνάντηση. Οι αγρότες έθεσαν ουσιαστικά ζητήματα κι είχαν την ευκαιρία να τα συζητήσουν απ’ ευθείας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες», δήλωσε ο κ. Β. Κόκκαλης στην «Ε».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

Στη συνάντηση τέθηκαν και φορολογικά ζητήματα, ιδίως για την επιστροφή ΦΠΑ μέσω των συνεταιρισμών που καθυστερεί 6-8 μήνες. Ο κ. Β. Κόκκαλης ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου για να συζητήσουν το συγκεκριμένο κι άλλα φορολογικά θέματα των αγροτών.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, από τις Διαχειριστικές Επιτροπές Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων και Καλλιεργητών Μηδικής Τριφυλλιού οι κ. Απόστολος Δημητριάδης, Νίκος Νούλας, Λευτέρης Ματζώνης, Κώστας Γρουσόπουλος και Χρήστος Κακαδιάρης και ο γεωπόνος – τεχνικός σύμβουλος κ. Γιάννης Καραστέργιος.

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass