ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕΛΟΥΝΑΣ – ΔΑΜΑΣΙΟΥ:

«Αβαντάρει την κυβέρνηση η δημοτική αρχή Σαρχώση»

* Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 14:16

Σκληρή απάντηση στη δημοτική αρχή Τυρνάβου του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση δίνουν με νέα τους ανακοίνωση οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου, των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου με αφορμή την ανακοίνωση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου

που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και όχι την υιοθέτηση ψηφίσματος που πρότειναν οι αγρότες των μπλόκων προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη νέα σκληρή ανακοίνωσή τους οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου σημειώνουν ότι διεκδικούν καθημερινά τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από τοπικές συνελεύσεις στον Τύρναβο καθώς και πανελλαδικές συσκέψεις.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα καθημερινά στηρίζουν και αποδέχονται τον αγώνα των αγροτών τοπικοί φορείς και σύλλογοι.

Και οι αγρότες των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου σημειώνουν: «Με αυτή τη λογική ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να ψηφίσουν και να στηρίξουν ανοιχτά, τα δίκαια αιτήματά μας έτσι όπως τα διαμορφώσαμε. Αλλά για άλλη μία φορά, όπως και πέρυσι, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Ενώ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το έβαλαν οι αγρότες από δύο μπλόκα της περιοχής μας, με συγκεκριμένα αιτήματα προς ψήφιση, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σουρλαντζή κατέθεσε δικά της αιτήματα τα οποία απορρέουν από τη γενικότερη στάση της δημοτικής αρχής και αβαντάρει τους υπουργούς και την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μάς ειρωνεύονταν σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης και προέβαλαν επιχειρήματα, ότι οι αγρότες τα θέλουν όλα δικά τους.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης είπε ότι ο συνδικαλιστικός αγώνας των αγροτών είναι λαϊκισμός. Απορίας άξιο είναι και η στάση που κράτησε η επικεφαλής της διαδημοτικής συνεργασίας κ. Αναστασία Ψύρρα, η οποία τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της πρότασης του δημάρχου και κατά των αιτημάτων των αγροτών, λέγοντάς μας ότι ζητάμε πολλά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Σαρχώσης σε όλη τη διάρκεια του συμβουλίου έλεγε ότι τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να είναι αυτά που κατέθεσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ότι αυτά έπρεπε να στηρίξουμε. Δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα κ. Σαρχώση, ότι οι δήμαρχοι είναι και συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών και διαμορφώνουν και τα αιτήματα τους. Το ζήσαμε κι αυτό από εσάς!

Δεκάδες Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβαινε και στον δικό μας Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, ομόφωνα ψήφιζαν και στήριζαν τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών που βρίσκονταν στα μπλόκα του Δήμου τους. Αλλά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η δημοτική αρχή δεν ψήφισε τα αιτήματά μας αλλά έφερε δικά της, λειτουργώντας όχι ως δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου αλλά ως φερέφωνο της Κυβέρνησης και ο ίδιος ο δήμαρχος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας στον αγώνα μας κ. Σαρχώση, αλλά τα αιτήματά σας κρατήστε τα για τη συνεδρίαση αγροτικού του Σύριζα. Εμείς έχουμε δικά μας αιτήματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από πολλές Πανελλαδικές αλλά και τοπικές συσκέψεις στον Τύρναβο, από τις οποίες φυσικά απουσιάζατε ως δημοτική αρχή. Με αυτά τα αιτήματα αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν κάνουμε πίσω»

ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου καλούν όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν δυναμικά και συλλογικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων στην Αθήνα ΤΗΝ Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Οι ώρες αναχώρησης των λεωφορείων είναι στις 7 το πρωί από το μπλόκο Μελούνας και από το μπλόκο Δαμασίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass