ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ

Δυναμική κάθοδος αγροτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 8:35

Στην πρωτεύουσα θα χτυπά σήμερα η καρδιά του μπλόκου της Νίκαιας κι άλλων περιοχών που συντάσσονται με τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς στη 1:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Νωρίς τα ξημερώματα τα 20 περίπου λεωφορεία που ναυλώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή πέρασαν από τους μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας για την επιβίβαση των αγροτών, ενώ ως χώρος προσυγκέντρωσης όλων των αγροτών που θα σπεύσουν στην Αθήνα, ορίστηκε (στη 1μ.μ.) η πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο συλλαλητήριο θα χαιρετίσουν αρκετοί εκπρόσωποι των μπλόκων της χώρας, αλλά και των Ομοσπονδιών και Σωματείων που θα συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών. Βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ενώ αναμένεται να χαιρετίσει και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, δυναμικό «παρών» αναμένεται να έχουν τα μπλόκα από τη Δυτική Μακεδονία (Αμύνταιο, Φλώρινα, Κοζάνη), από την Κουλούρα, την Κατερίνη, τον Έβρο, την Ροδόπη, κ.α.

Στο μεταξύ παραμένει κλειστός ο δρόμος στον κόμβο της Νίκαιας, στην ε.ο. Λάρισας- Αθήνας, ενώ σε συμβολικούς αποκλεισμούς προχωρούν οι αγρότες του Τυρνάβου στη Μελούνα και του άξονα Λάρισας-Τρικάλων στη Ραχούλα.

Ρήγμα στα αγροτικά μπλόκα

Στο σημερινό συλλαλητήριο δεν θα παραστούν τελικά τα βασικά μπλόκα της Μακεδονίας, καθώς οι Μακεδόνες αγρότες αποδέχθηκαν την κυβερνητική πρόσκληση για συνάντηση αύριο Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη κι άλλους υπουργούς, ενώ χθες για την καλύτερη προετοιμασία της συνάντησης, αντιπροσωπεία των περίπου 20 αγροτών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το διευρυμένο συντονιστικό Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλάστρα, Προμαχώνας, Πράσινα Φανάρια) συζήτησαν χθες την ατζέντα και ποια θέματα θα προτάξουν προς επίλυση. Πέραν των ζητημάτων που άπτονται του φορολογικού, του ασφαλιστικού και του κόστους παραγωγής, σε πολύ υψηλή θέση θα έχουν και το θέμα του καθορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Πρόταση όσων συντάσσονται με το Συντονιστικό Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι στην κατηγορία αυτή πρέπει να κατατάσσονται όσων το εισόδημα προέρχεται σε ποσοστό 51% από αγροτική δραστηριότητα, για να ξεκαθαρίσει όπως λένε, η ήρα από το στάρι σε σχέση με τους ετεροαπασχολούμενους αγρότες. Το σημείο αυτό μάλιστα είναι μια από τις μεγάλες διαφορές που τους χωρίζει με την ΠΑΣΥ του Βαγγέλη Μπούτα (θέλει το όριο να είναι χαμηλότερα, στο 31%).

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass