ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παγωνιά «χτύπησε» δέντρα στο Καλοχώρι

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 22:40

Δεν πίστευαν στα μάτια τους παραγωγοί του Καλοχωρίου του Δήμου Τεμπών, το πρωί του Σαββάτου, όταν επισκεπτόμενοι τα χωράφια τους διαπίστωσαν ζημιές στα καρπίδια των δέντρων τους, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρουν «ο υδράργυρος τα ξημερώματα του Σαββάτου έφθασε στους -3 βαθμούς Κελσίου, και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, έκαψε τα δέντρα της αμυγδαλιάς, της βερικοκιάς και του ροδακίνου». Χθες το πρωί οι πληγέντες παραγωγοί επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, έχοντας μαζί τους τις καμένες από τον παγετό κλάρες των δέντρων, με τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι την προκληθείσα ζημιά. Σύμφωνα με τους παραγωγούς «η παγωνιά υπολογίζεται να χτύπησε περί τα 1.000 στρέμματα αμυγδαλιάς, 400 στρ. ροδακινιάς και 300 στρ. βερικοκιάς».

 Τις αμέσως επόμενες μέρες θα επισκεφθούν το Καλοχώρι γεωπόνοι του Ιδρύματος για μια προεκτίμηση της κατάστασης και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει η σχετική αναγγελία για τις δηλώσεις ζημιάς.

Γ.Ρ.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass