ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΑ

Τέλος οι εγγυητικές επιστολές για αγροτικά προγράμματα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 12:04

Όπως είναι γνωστό το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ για τα αναπτυξιακά του εργαλεία, όπως είναι τα Σχέδια Βελτίωσης και για τα υπόλοιπα μέτρα του Προγράμματος προβλέπει τη χορήγηση προκαταβολής από τον δικαιούχο, η οποία φθάνει μέχρι και το 50% της οικονομικής στήριξης του επενδυτικού σχεδίου.

Η λήψη προκαταβολής υπόκειται στη σύσταση τραπεζικής εγγύησης ή ισοδύναμης εγγύησης από τον δικαιούχο που αντιστοιχεί στο 100% του ποσού της αιτούμενης προκαταβολής. Η υποχρέωση αυτή, για λογαριασμό του δικαιούχου θα πάψει να υφίσταται, μετά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη και στην οποία συμφωνήθηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία θα προβλέπει την καταβολή αυτής της προκαταβολής από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εξέλιξη σημαντική, καθώς απαλλάσσονται οι αγρότες – δικαιούχοι και οι αγροτικές επιχειρήσεις από έξοδα φακέλου, ενώ παρέχεται και ουσιαστική διευκόλυνση σε αυτούς που αδυνατούσαν και αδυνατούν να λάβουν τραπεζική εγγυητική επιστολή.

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, που απαλλάσσει τους παραγωγούς από περιττά έξοδα και μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και κάνει πιο εφικτή την συμμετοχή του σε αναπτυξιακά προγράμματα, όπως αυτό του ΠΑΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη «με τη σύμβαση που θα υπογράψει το ΥΠΑΑΤ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δρομολογούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες και αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά, ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει η ταχύτερη αξιοποίηση του Προγράμματος, αφού πρώτα εξαντλήσουμε κάθε μορφής συνεργασίας με φορείς, Ιδρύματα και Οργανισμούς που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων. Γι΄αυτό και όσοι μιλούν για την ανάγκη ταχύτερης έναρξης του Προγράμματος, ας συμβάλλουν με την κατάθεση συγκεκριμένων ρεαλιστικών προτάσεων, αφήνοντας προσωρινά τη «μάχη εντυπώσεων» στην άκρη.

Ο Ανοιχτός Κατα̟πιστευτικός Λογαριασμός που θα εφαρμοστεί με την παραπάνω σύμβαση είναι ένας νέος, καινοτόμος μηχανισμός, ο ο̟ποίος δίνει τη δυνατότητα για ̟παροχή ρευστότητας στους δικαιούχους του ΠΑΑ, χωρίς καταβολή εγγυητικής ε̟πιστολής, ό̟πως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αυτή η υ̟ποχρέωση θα α̟ποτελούσε ανασταλτικό ̟παράγοντα για ̟πάρα ̟πολλούς ενδιαφερόμενους και τροχοπέδη στη διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος, το οποίο όλοι έχουν χαρακτηρίσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της υπαίθρου. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είδε με θετικό μάτι την πρότασή μου, επέκτασης αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης που εφαρμόζεται σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και στο ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σαν κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να αναζητούμε κι άλλες δράσεις που θα στοχεύουν στη δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για επενδυτικές πρωτοβουλίες που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass