Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως τις 9 Ιουνίου η μεταβίβαση δικαιωμάτων

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 22:50

Μέχρι τις 9 Ιουνίου μπορούν να πραγματοποιούν μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενίσχυσης όσοι το επιθυμούν, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου, μέσω της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2017.

 Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται είτε από τον ίδιο τον γεωργό (ή από ορισμένο με πληρεξούσιο εντολοδόχο) μέσω της οη-line εφαρμογής είτε μέσω ενός πιστοποιημένου Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων.

Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται από τον μεταβιβαστή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

-η αίτηση της μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς υποβάλλεται από τον κληρονόμο-αποδέκτη

- η αίτηση της λύσης μίσθωσης των δικαιωμάτων υποβάλλεται από τον μισθωτή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Ως καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και ως εκ τούτου υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος ενίσχυσης 2017 ορίζεται η Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017. Αιτήσεις μεταβίβασης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2017. Εφόσον οι γεωργοί συνεχίζουν να επιθυμούν τη μεταβίβαση, οφείλουν να υποβάλλουν και να οριστικοποιήσουν νέα αίτηση μεταβίβασης, η οποία θα ληφθεί υπόψη για το επόμενο έτος 2018.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τροποποιητική απόφαση, μεταβιβάσεις δικαιωμάτων με γη γίνονται μόνο εφόσον αποδεικνύεται η κατοχή του αγροτεμαχίου έως και την 31η Μαΐου.

ΔΑΣΙΚΟΙ

ΧΑΡΤΕΣ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι: «Κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, έως τις 15/06/2017, ενημερώνουμε τους παραγωγούς στις περιοχές των οποίων έγινε ανάρτηση Δασικών χαρτών να ελέγξουν εάν τα αγροτεμάχια που δήλωσαν και δηλώνουν στην Αίτηση του έτους 2017 για την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων, εμπλέκονται χωρικά στους αναρτημένους Δασικούς χάρτες.

Για τα αγροτεμάχια που εμπλέκονται, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων.

Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας συντείνει στην ομαλή καταβολή των δικαιούμενων κοινοτικών ενισχύσεων για κάθε δικαιούχο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass