ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Στο υπουργείο οι κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 17:08

Μετά την επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ Δήμητρα, με αφορμή τις μειώσεις στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος που χρησιμοποιείται στο σύνολό του για την παρασκευή φέτας, εξέλιξη που αποδίδεται στις αθρόες εισαγωγές πρόβειου γάλακτος, ο υφυπουργός –αρμόδιος για τη ζωική παραγωγή- Γιάννης Τσιρώνης καλεί το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης στο υπουργείο τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν από κοινού το παραπάνω πρόβλημα.

Στη συνάντηση θα παραστεί και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Γιώργος Καρέτσος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι μιλούν για «καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα λόγω των ελληνοποιήσεων στο γάλα, με αφορμή και την παντελή έλλειψη ελέγχων από τον ΕΛΓΟ. Εδώ και χρόνια απαιτούμε από τον Οργανισμό, τον οποίο εμείς οι κτηνοτρόφοι χρηματοδοτούμε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στις εισαγωγές πρόβειου γάλακτος και τίποτα δεν γίνεται. Γιατί άραγε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση σε έναν φορέα που δεν κάνει τη δουλειά του με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου; Σας είχαμε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου πριν από το Πάσχα με τις αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών στα ελληνικά αμνοερίφια. Τώρα το βλέπουμε να συμβαίνει και στο γάλα» καταλήγει η σχετική επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass