ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ

«Κτηνοτρόφοι αδυνατούν να ταΐσουν τα ζώα τους»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 22:43

Τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το υψηλό κόστος παραγωγής, επισήμανε αντιπροσωπεία της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας μ’ επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θανάση Βασιλέκα σε συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον γενικό γραμματέα κ. Χαράλαμπο Κασίμη και συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Οι αγελαδοτρόφοι της Φυλής Χολστάιν ζήτησαν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας και τόνισαν πως «η χώρα δεν μπορεί να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης, αν δεν έχει αυτάρκεια και (οι ίδιοι) τη δυνατότητα να ενταχθούν σε επενδυτικά προγράμματα».

Όπως ανέφεραν, «η τιμολογιακή πολιτική των γαλακτοβιομηχανιών σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, καθιστούν τη χώρα μας, μη ανταγωνιστική στις τιμές παραγωγού, σε σχέση με τις όμορες ή κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, στις οποίες δίνονται επενδυτικά κίνητρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ακριτικές αγροτικές περιοχές, να χάσουν και τις λίγες επιχειρήσεις που απέμειναν»

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά στον κλάδο, παρά τις υποσχέσεις ότι κάτι θ’ αλλάξει», υπογράμμισαν και ζήτησαν σαφές χρονοδιάγραμμα, πότε και πως θα ενταχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την προέλευση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών. Πρόκειται για μία διάταξη, που επανειλημμένα έχουν ζητήσει να επανέλθει, προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός της αγοράς και ζήτησαν να υπάρξει σαφής ένδειξη για τις ελληνικές εκτροφές. Οι παραγωγοί έκριναν επίσης επιβεβλημένο να υπάρξει βοήθεια της πολιτείας ως προς το ζήτημα της εκρίζωσης των ζωονόσων.

Οι γαλακτοπαραγωγοί αγελαδοτρόφοι ζήτησαν εντατικούς ελέγχους στην αγορά για ελληνοποιήσεις και η πολιτεία να μεριμνήσει για το πρόγραμμα ελέγχου των αποδόσεων, στο οποίο οι καθυστερήσεις είναι, όπως είπαν, τραγικές.

Επέστησαν μάλιστα την προσοχή της κυβέρνησης στη μαζική έξοδο παραγωγών από το επάγγελμα, καθώς προχωρούν σε σφαγές ακόμη και σε παραγωγικά ζώα, λόγω της αδυναμίας τους, να τα ταΐσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass