ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΕ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ:

Θα δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 17:10

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών «Η Νέα Ένωση».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υφυπουργού, «οι εκπρόσωποι των αγροτών τον ενημέρωσαν για τις καλλιεργούμενες περιοχές των Δήμων Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση και ζήτησαν την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δράση της Νιτρορύπανσης, τη δράση των Σχεδίων Βελτίωσης, ιδιαίτερα για το net metering και ζήτησαν την άμεση προκήρυξη του Υπομέτρου 9.1 «Ενίσχυση σύστασης νέων Οργανώσεων Παραγωγών». Ένα ακόμη ερώτημα που ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο αφορά στην ταυτόχρονη συμμετοχή του αγρότη σε δύο δράσεις του ΠΑΑ. Συζήτησαν με τον υφυπουργό τη διερεύνηση μείωσης του κόστους αγροτικού πετρελαίου, καθώς και οι επιστροφές των οφειλόμενων ποσών (πιστωτικού ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου κ.λπ.) να πραγματοποιούνται σύντομα. Ο υφυπουργός κ. Βασίλειος Κόκκαλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Νέας Ένωσης Αγροτών ότι θα κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας. Σε ό,τι αφορά στα αναφερόμενα Μέτρα του ΠΑΑ, στο αμέσως ερχόμενο διάστημα θα προκληθούν συσκέψεις για να συζητηθούν τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, προκειμένου να προκηρυχθούν άμεσα οι δράσεις. Επίσης τόνισε ότι μπορούν οι αγρότες να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές δράσεις του νέου ΠΑΑ. Σχετικά με τα οικονομικά θέματα (μείωση του κόστους αγροτικού πετρελαίου, γρήγορη επιστροφή ΦΠΑ), ο κ. Β. Κόκκαλης δήλωσε πως έχουν πολλάκις συζητηθεί με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass