ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με απόλυση διευθυντή ξεκίνησε η νέα διοίκηση Χρ. Τσιτσιρίγγου

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2017 17:29

Με ανατρεπτική διάθεση δείχνει να κινείται η νέα διοίκηση του Οινοποιείου Τυρνάβου υπό την προεδρία του Χρ. Τσιτσιρίγγου, ο οποίος είχε κερδίσει στις πρόσφατες εκλογές τον Αγ. Ραψανιώτη, και η οποία ήδη καταγγέλλεται για εκδικητικότητα και συκοφαντική πρακτική.

Κατά τα φαινόμενα, η πρώτη σημαντική ενέργεια της νέας ηγεσίας του συνεταιρισμού ήταν να απολύσει τον τεχνικό διευθυντή, δημιουργώντας αναταραχή στην επιχείρηση αλλά και στην κοινωνία της περιοχής. Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του θιγόμενου Αντώνη Γιαμαλίδη, ο οποίος είχε προσληφθεί ως μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης τον Απρίλιο του 2014 μετά από διαγωνισμό που διενήργησε ο Συνεταιρισμός για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες οργάνωσης: «Στον Συνεταιρισμό δεν ήρθα για να κάνω καριέρα», αναφέρει σε επιστολή του στην ‘’Ε’’. «Αυτό το είχα καταφέρει τα προηγούμενα 30 χρόνια, με μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, ως στέλεχος Ελληνικών και ξένων πολυεθνικών εταιριών κατέχοντας ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις. Στον Συνεταιρισμό ήρθα για να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση και τις εμπειρίες στους νεότερους ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές και την οργάνωση για να μπορεί η επιχείρηση να ανταπεξέλθει στους δύσκολους καιρούς. Θεωρώ τιμητικό που δούλεψα γι’ αυτόν. Με απόφαση του Δ.Σ μου είχαν ανατεθεί τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή, όπου συμπεριέλαβαν όλους τους τομείς της επιχείρησης πλην των οικονομικών και των πωλήσεων». Ο Αντ. Γιαμαλίδης εξηγεί ότι στις 30 Απριλίου είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς σκοπούς στο πλαίσιο διερεύνησης της αγοράς και ανεύρεσης εμπορικών συνεργατών. Όταν γύρισε στις 22 Μαΐου στο γραφείο του, βρήκε να του έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες που είχε ως τεχνικός Διευθυντής, κατ’ εντολήν της νέας Διοίκησης που είχε εν τω μεταξύ αναλάβει, ενώ όλος ο Τύρναβος βούιζε ότι επρόκειτο να απολυθεί. Σημειωτέον ότι η νέα διοίκηση εκλέχθηκε στις 23 Απριλίου και ο νέος πρόεδρος Χρ. Τσιτσιρίγγος αναδείχθηκε στις 2 Μαΐου. Και συνεχίζει επισημαίνοντας: «Στις 23 Μαΐου μου ζήτησαν να τους προσκομίσω τα πτυχία μου που ουδέποτε πριν μου είχαν ζητηθεί και τα οποία κανονικά θα έπρεπε να είχαν ζητηθεί κατά την πρόσληψή μου. Παρότι γνώριζα ότι επίκειται η απόλυσή μου, προσκόμισα αδιαμαρτύρητα αντίγραφα όλων των πτυχίων του. Στις 31 Μαΐου γίνεται Δ.Σ και αποφασίζεται η απόλυσή μου, η οποία και πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα. Στην απόλυση αναγράφεται ως η ειδικότητα «ηλεκτρονικός μηχανικός – επιστήμων». Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης έχει διαρρεύσει σε όλο τον Τύρναβο ότι τα πτυχία μου δεν ήταν αναγνωρισμένα ή ότι ήταν πλαστά».

ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Θέλοντας να προστατέψει την επαγγελματική και προσωπική του αξιοπρέπεια ο Αντ. Γιαμαλίδης ξεκαθαρίζει στην επιστολή του: «Τα πτυχία μου και γνήσια είναι, αλλά και η επιστημονική μου κατάρτιση αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική μου σταδιοδρομία και καταξίωση. Οι διαδόσεις αυτές έχουν ως μόνο σκοπό “να δικαιολογήσουν” την απόφαση της νέας Διοίκησης να με παύσει από τα καθήκοντά μου με τρόπο εκδικητικό και αδικαιολόγητο. Μέχρι σήμερα δεν μου είχαν προσάψει κάτι, δεν μου έγινε κάποια παρατήρηση για τη δουλειά μου, δεν είχα υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα. Για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, τελείωσα το 1977 τη μέση Τεχνική σχολή «Δημόκριτος» της Θεσσαλονίκης ως ηλεκτρονικός, κάτι που έγινε αποκλειστικά για να εξασφαλίσω την αναβολή από τον Στρατό. Μην έχοντας σκοπό να δώσω εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ ή έπρεπε να υπηρετήσω τη θητεία μου ή να εγγραφώ σε κάποια σχολή για να εξασφαλίσω την αναβολή. Στα τέλη του 1977 πήγα στις ΗΠΑ ως φοιτητής στο Κολλέγιο Γιόρκ της Πενσυλβανίας, αφού πρώτα με έκριναν ως ικανό για να με εντάξουν στο τμήμα μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και αφού μου έστειλαν μέσω Πρεσβείας τη σχετική φοιτητική βίζα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές στα τέλη του 1981 και αμέσως εγγράφηκα στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, προκειμένου να ολοκληρώσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αποφοίτησα με έπαινο τον Δεκέμβριο του 1982 και στη συνέχεια επέστρεψα στην Ελλάδα όπου και διέκοψα την αναβολή του για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου υποχρέωση. Όταν πήγα στο ΔΙΚΑΤΣΑ για να αναγνωρίσω τα πτυχία μου, μου είπαν ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε αντίστοιχη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και πρότειναν να μου αναγνωρίσουν τα πτυχία ως ισότιμα της ΑΣΟΕΕ κάτι που φυσικά δεν δέχτηκα. Οι πρώτοι μηχανικοί παραγωγής μπήκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1985 και αποφοίτησαν το 1990. Ήδη όμως είχα ήδη ξεκινήσει τη σταδιοδρομία μου στον ιδιωτικό τομέα όπου δεν μου χρειαζόταν η τυπική αναγνώριση πτυχίων. Οι θέσεις δεν δωρίζονται. Κερδίζονται στον επιχειρηματικό στίβο καθημερινά και με βάση τα αποτελέσματα που το κάθε στέλεχος επιτυγχάνει».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

«Η συμπεριφορά κάποιων μελών της νέας Διοίκησης, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να κρίνουν τη δουλειά μου αλλά απλώς ζητούσαν επίμονα την «κεφαλή του επί πίνακι», δείχνει το εκδικητικό τους μένος», καταλήγει ο Αντ. Γιαμαλίδης. «Κανείς τους δεν ζήτησε να μάθει με τι είχα ασχοληθεί όλο αυτό το διάστημα και κανείς δεν ζήτησε να πάρει αυτά που είχε δημιουργήσει. Αυτά απλώς χάθηκαν. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που εργάστηκα στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια. Όμως είναι πραγματικά λυπηρό που τα μέλη του Συνεταιρισμού έχουν αφήσει την τύχη της περιουσίας τους αλλά και το μέλλον των παιδιών τους σε κάποιους ανθρώπους που λειτουργούν καθαρά και μόνον για το δικό τους ατομικό συμφέρον, δεν διακατέχονται από εξωστρέφεια και πραγματικά μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνους για το μέλλον του Συνεταιρισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass