ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες

* Συζητήθηκαν ΠΣΕΑ – νέοι αγρότες - κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 22:15

Επί τάπητος τέθηκαν σε ευρεία αγροτική σύσκεψη στο Δαμάσι οι τρέχουσες εξελίξεις πάνω στα αγροτικά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Δαμασίου.

Μιλώντας αρχικά ο οικοδεσπότης πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεόδωρος Μπακαΐμης αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόρριψη των αιτημάτων νέων αγροτών του Δαμασίου.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εξέφρασε τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω στο ζήτημα που προέκυψε με τους απορριφθέντες νέους αγρότες. Σημείωσε με έμφαση ότι η Ομοσπονδία θα συνδράμει και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα τους. Πάγια θέση μας είπε, είναι ότι όλοι οι απορριφθέντες αγρότες εφόσον το επιθυμούν πρέπει να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και να δοθούν κρατικοί πόροι ώστε να λυθεί το ζήτημα. Απευθυνόμενος στους νέους αγρότες τόνισε ότι αυτά τα προγράμματα δεν είναι η γη της επαγγελίας όπως τα παρουσιάζουν, αλλά εφόσον το επιθυμούν η Ομοσπονδία θα σταθεί στο πλευρό τους.

Ακόμα, έγινε εκτενή αναφορά στα ΠΣΕΑ σε ό,τι αφορά στα αμπέλια και τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Τσικριτσής είπε μεταξύ άλλων ότι: «Οι υποσχέσεις του υπουργού πάνω στο ζήτημα της συμπληρωματικής εγκυκλίου για τα αμπέλια του Δήμου Τυρνάβου, εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ανακριβείς». Τόνισε ότι για ακόμα μια φορά οι αγρότες της περιοχής «πέφτουν θύματα εμπαιγμού και πολιτικών πυροτεχνημάτων εντυπωσιασμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου και Λυγαριάς κ. Νίκου Ρεβήσιου.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Θεόδωρος Μπακαΐμης ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που θα ακολουθήσουν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής το επόμενο διάστημα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass