* Απάντηση σε δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων

Επώνυμοι οι μελισσοκόμοι - συνεργάτες «Ενεργών Πολιτών»

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2017 16:50

«Όσοι διαθέτουν μέλι στις Διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, είναι παραγωγοί μελισσοκόμοι, με όλα τα νόμιμα παραστατικά και είναι μέλη συλλόγων μελισσοκόμων της ομοσπονδίας μελισσοκόμων στην οποία προεδρεύει και όχι έμποροι, όπως τους αποκαλεί! Η «άγνοια» του κ. Ντούρα, για τη θέση που κατέχει, δεν δικαιολογείται».

Αυτά υποστηρίζουν, με μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, απαντώντας σε όσα είχε πει στη συνέντευξή του στην «Ε» την προηγούμενη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Βασίλης Ντούρας και με την ευκαιρία γνωστοποιούν σε όλους τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας διανομής τροφίμων και προϊόντων με το Κίνημα «Διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών έχει ως εξής: «Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της 20ής Αυγούστου 2017 της έγκριτης εφημερίδας «Ελευθερία», τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων, κ. Βασίλειος Ντούρας. Στη συνέντευξη αυτή επιτίθεται ευθέως και εντελώς άδικα στο κίνημα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και στις διαθέσεις μελιού Χωρίς Μεσάζοντες από παραγωγούς μελισσοκόμους, που προμηθεύουν τους πολίτες της Λάρισας με εξαιρετικό μέλι, σε χαμηλή τιμή, λόγω της οικονομίας κλίμακας που δημιουργείται. Θα αναφερθούμε σε όσα προσπαθούν να θίξουν το κίνημά μας, το οποίο αποτελεί όαση ελπίδας και καμάρι για την πόλη μας, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Συγκεκριμένα αναφέρει στη συνέντευξή του: «…Επίσης είμαστε αντίθετοι στο Κίνημα των «Ενεργών Πολιτών», διότι με τις διανομές των προϊόντων, αυτό που καταφέρνουν είναι να τα απαξιώνουν. Πώς εγγυώνται για την ποιότητα του προϊόντος; Ο εκάστοτε έμπορος έχει μαζί του ένα χαρτί πιστοποίησης από κάποιον φορέα. Πώς ξέρουμε ότι για την πιστοποίηση προσκόμισε το προϊόν που πουλάει και όχι κάποιο άλλο; Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των τοπικών υπηρεσιών, αλλά λόγω της ημέρας που γίνεται η προώθηση του προϊόντος (Σάββατο), αυτό δεν γίνεται». Θα εξετάσουμε ένα-ένα όλα αυτά τα … απίθανα που αναφέρει, και που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε κατά πόσο γνωρίζει τι λέει ως πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Πρώτον: Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων, όφειλε να γνωρίζει ότι όσοι διαθέτουν μέλι στις Διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, είναι παραγωγοί μελισσοκόμοι, με όλα τα νόμιμα παραστατικά και είναι μέλη συλλόγων μελισσοκόμων της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων στην οποία προεδρεύει και όχι έμποροι, όπως τους αποκαλεί! Αυτή η «άγνοιά» του, για τη θέση που κατέχει, δεν δικαιολογείται.

Δεύτερον: Το προϊόν όχι μόνο δεν απαξιώνεται, αλλά αντιθέτως, γίνεται ευρύτερα προσβάσιμο από τον κόσμο, καθώς δίνεται η ευκαιρία και σε συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας μέλι, σε πολύ καλή τιμή, λόγω της μεγάλης ποσότητας που διαθέτει ο παραγωγός. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον παραγωγό να πουλάει το μέλι του σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που την αγοράζει ο καταναλωτής στο ράφι, αλλά ταυτόχρονα, ικανοποιητικά υψηλότερη από την εξευτελιστική τιμή που του το παίρνει ο χονδρέμπορος! Μάλιστα ο παραγωγός, στις διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες, εισπράττει αμέσως τα χρήματά του, ενώ αν το δώσει στον χονδρέμπορο, θα πάρει πολύμηνες επιταγές, με την αβεβαιότητα πάντα που συνεπάγονται αυτού του είδους οι συναλλαγές! Επίσης, με τις Διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες που διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες, οι καταναλωτές μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το καλό μέλι, να απαιτούν υψηλή ποιότητα και να διεκδικούν καλύτερη τιμή! Ταυτόχρονα οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το αναγκαστικό ξεπούλημα της παραγωγής τους στους μεσάζοντες σε εξευτελιστικές τιμές, να πετύχουν καλύτερες τιμές και μάλιστα τοις μετρητοίς, και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον τελικό καταναλωτή της παραγωγής τους!

Τρίτον: Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων μπορούσε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο οι Ενεργοί Πολίτες φροντίζουν, ώστε να διασφαλιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ποιότητα του προϊόντος! Αν δεν ήξερε, ας μας ρωτούσε! Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον έλεγχο των διαδικασιών μας, σε όλους!

Να πώς λειτουργούμε λοιπόν:

- Ζητάμε όλα τα νόμιμα παραστατικά από τους παραγωγούς!

- Ζητάμε πιστοποιήσεις που έχουν από επίσημους φορείς!

- Ζητάμε δείγμα του προϊόντος, που το στέλνουμε εμείς σε επίσημους φορείς πιστοποίησης!

- Στη σύμβαση που υπογράφουμε, δεσμεύουμε τους παραγωγούς να διαθέσουν την ίδια ποιότητα μελιού με το δείγμα που μας φέρανε και στείλαμε για πιστοποίηση!

- Κατά την ημέρα της διάθεσης, έρχεται επί τόπου κλιμάκιο συμβεβλημένου εργαστηρίου αναλύσεων, που παίρνει τυχαίο δείγμα προϊόντος για ανάλυση, ενώ δικό μας κλιμάκιο εθελοντών, κάνει ποσοτικό έλεγχο και έλεγχο των απαιτούμενων παραστατικών!

- Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παραγωγοί που διαθέτουν το μέλι τους είναι επώνυμοι, έχουν την ευθύνη της σωστής συνεργασίας, και οι πολίτες μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους αν υπάρξει οποιοδήποτε θέμα, εφόσον στις συσκευασίες αναγράφεται και το όνομα και το τηλέφωνό τους!

Τέλος, το πόσο διασφαλίζεται η ποιότητα του μελιού που διατίθεται από τους παραγωγούς στις διαθέσεις Χωρίς Μεσάζοντες των Εν.Πο.Λ., φαίνεται και από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις διαθέσεις μας, και τη συνεχή προτροπή να ξαναφέρουμε μέλι, από ανθρώπους που έχουν αγοράσει πολλές φορές από τις διαθέσεις μας και μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι!

Τέταρτον: Ο κ. Ντούρας, εκτός από το κίνημά μας και τους παραγωγούς, στην συνέντευξή του αφήνει υπονοούμενα και για τις κρατικές υπηρεσίες ελέγχου, στις οποίες διατείνεται ότι απευθύνθηκαν και τους είπαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν λόγω της ημέρας (Σάββατο). Αν ήταν πιο προσεκτικός θα ήξερε ότι σε κάποια διάθεσή μας στο πρόσφατο παρελθόν έχει γίνει έλεγχος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας, ημέρα Σάββατο. Επίσης η νομιμότητα της διάθεσης τελεί υπό την έγκριση του Δήμου Λαρισαίων που μας παραχωρεί με άδεια τον χώρο, ελέγχει τα παραστατικά των παραγωγών και τους παρέχει την σχετική άδεια. Και για να ολοκληρώσουμε την απάντησή μας σε όσα ανυπόστατα ανέφερε ο κ. Ντούρας, θα αναφερθούμε σε κάτι, που το θεωρούμε το σπουδαιότερο όλων, αλλά που δεν έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε από τον κ. Ντούρα να έχει τις ίδιες ευαισθησίες.

Και οι Ενεργοί Πολίτες καταλήγουν: Βασικότατος σκοπός των διαθέσεων Χωρίς Μεσάζοντες που διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες, είναι η συλλογή τροφίμων για τις 110 και πλέον άπορες οικογένειες που υποστηρίζουν! Με τις συμβάσεις που υπογράφουν οι παραγωγοί, προσφέρουν μία ποσότητα προϊόντος τους, ανάλογα με τις πωλήσεις τους, που διατίθεται σ’ αυτές τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να γευτούν εξαιρετικό αγνό μέλι ούτε στο όνειρό τους! Για όλα αυτά λοιπόν αλλά και για οτιδήποτε άλλο, είμαστε στη διάθεση του κ. Ντούρα να τον ενημερώσουμε και τον καλούμε να ανακαλέσει δημόσια όλες τις ανακρίβειες που ανέφερε στη συνέντευξή του, για την αποκατάσταση της αλήθειας! Να υπενθυμίσουμε ότι σύντομα θα οργανώσουμε διάθεση προϊόντων με όλες τις παραπάνω διαδικασίες τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass