ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Εκατοντάδες άτομα αντάλλαξαν σπόρους…

*Χθες στην πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2017 15:35

Τετρακόσια και πλέον άτομα, από κάθε μεριά της Ελλάδας, βρέθηκαν χθες στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων.

Τους επισκέπτες και παραγωγούς, που συμμετείχαν καλωσόρισαν το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Πελίτι», και η μοναχή της Μονής Θεοδέκτη.

Στο πλαίσιο τη εκδήλωσης, όπου επαγγελματίες καλλιεργητές αλλά και ερασιτέχνες, αντάλλαξαν σπόρους, εμπειρίες και καλλιεργητικές συμβουλές, τιμήθηκε η ομάδα διάσωσης παραδοσιακών φυτών και σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για την πολύχρονη και σημαντική δράση της.

Επίσης έγιναν τα ακόλουθα: ομιλία με θέμα τη βιολογική καινοτόμο μέθοδο προστασίας των φυτών διά της θρέψεως, από τον Δρ. Ζώη Ζαρταλούδη και ομιλία με θέμα πώς κρατάμε σπόρους, με εισηγητή τον κ. Νίκο Δομπάζη. Ακολούθησε η ανταλλακτική παραλαβή σπόρων και φυτών και ξενάγηση σε χώρους της Ιεράς Μονής (Παλαιά Μονή, κήποι, κτηνοτροφική μονάδα, τυροκομείο και λοιπά εργαστήρια).

Η παραλαβή των σπόρων έγινε ανταλλακτικά με τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

Παράλληλα, με την προσπάθεια να ενισχυθούν μικροπαραγωγοί και χειροτέχνες, λειτούργησε και αγορά παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass