ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Αγροτική σύσκεψη στη Νίκαια

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2017 15:42
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αγωνιστική πρόσκληση σε αγρότες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην αγροτική σύσκεψη που διοργανώνουν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, απευθύνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών – Επιτροπή Αγώνα Αγροτών ν. Λάρισας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ-Επιτροπή Αγώνα «η άγρια φοροληστεία, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα Μνημόνια στην Βουλή, παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματός μας. Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της «οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης». Οικονομία της αγοράς είναι η ασυδοσία των εμπόρων -με τη συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης- να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων-λαϊκής κατανάλωσης. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών που επικρατεί παντού με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και έτσι επί της ουσίας δεν πουλάμε αλλά παραδίδουμε τα προϊόντα χωρίς να ξέρουμε αν, πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούμε. Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στον Νομό, αλλά ο ΕΛΓΑ είτε δεν αποδέχεται και δεν αποζημιώνει τις ζημιές είτε δίνει ελάχιστα ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής οχυρωμένος πίσω από τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας».

Ακολούθως η Ομοσπονδία καλεί τον παραγωγό να μην σκύψει το κεφάλι αλλά να συνεχίσει να αγωνίζεται: Δεν είσαι μόνος. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα και πολλά ακόμη που μας απασχολούν, σε καλούμε να έρθεις να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας την Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας. Δυνάμωσε τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που έχουν δώσει πολύχρονες μάχες για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με δράση όλο τον χρόνο αναδείχνοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις. Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος εκτός από τον αγώνα που δεν έγινε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass