ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΑ

Στήριξη της Περιφέρειας στην Ομοσπονδία Χοιροτρόφων

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 15:44

Να ενταχθεί ο κλάδος της χοιροτροφίας στις Περιφερειακές Προτεραιότητες για τη Δράση 4.1.1 (Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης) του Π.Α.Α.2014-2020 αποφάσισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, υιοθετώντας σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που διαβάστηκε στο σώμα και υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Μπούρας «τα τελευταία χρόνια και για αδιευκρίνιστους λόγους η χοιροτροφία απουσιάζει από τις επιλογές του ΥΠΑΑΤ και των Περιφερειών της χώρας μας ως κλάδος προτεραιότητας, με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα λήψης της βαθμολογίας που λαμβάνουν οι λοιπές εκτροφές κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων στα διάφορα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ.). Σύμφωνα με ενημέρωση την οποία έχουμε ζητήσει από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης να καταθέσουν εντός των ημερών οι Περιφέρειες της Χώρας τις προτεραιότητες στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης 4.1.1 του Π.Α.Α. 2014-2020. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέχει το 25% του συνόλου της εγχώριας παραγωγής χοιρινού κρέατος με μεγάλο αριθμό εκμεταλλεύσεων που για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Με την παρούσα επιστολή ζητούμε ο κλάδος μας να ενταχθεί στους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε τις κτηνοτροφικές μας εγκαταστάσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας παραμένει έντονα ελλειμματική σε χοιρινό κρέας με ποσοστό αυτάρκειας που δεν ξεπερνά το 30% γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί ο κλάδος μας στις προτεραιότητες της περιφέρειάς σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass