ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΑΣΝΛ

Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 15:54

Να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Λάρισα, στο αναπτυξιακό συνέδριο για τη Θεσσαλία καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας «ήδη συνεδριάζουν αγροτικοί σύλλογοι παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής, ενώ κλιμάκια της Ομοσπονδίας κάνουν περιοδείες στα χωριά καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν ανάλογες συνεδριάσεις και περιοδείες σε όλο τον νομό, ενώ προγραμματίστηκαν ως τώρα συσκέψεις σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στην Αγιά στην ταβέρνα «Χατζάκος» και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στον Τύρναβο στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας «με τη συγκέντρωσή μας την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή αγροτών-κτηνοτρόφων και γεωργικών μηχανημάτων θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η «ανάπτυξή τους» δεν χωράει στις ανάγκες μας και για αυτό θα μας βρίσκει απέναντι της στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωση μας με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που προβάλλει και παλεύει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Ο πρωθυπουργός θα έρθει σε μια φιέστα για να εξαγγείλει την «ανάπτυξη» της περιοχής, όμως δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι αυτή η ανάπτυξη αφορά την κερδοφορία στις βιομηχανίες, τους μεγαλεμπόρους, τις τράπεζες. Δεν αφορά στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βλέπουν τον μόχθο τους να μην έχει αντίκρισμα και το εισόδημά τους να μειώνεται σταθερά και δραματικά κάθε χρόνο. Δεν αφορά στους εργαζόμενους με τους μειωμένους μισθούς και τις ευέλικτες μορφές εργασίας και εκμετάλλευσης, τους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν καθημερινά τα μαγαζιά τους, τους συνταξιούχους των συντάξεων πείνας για αυτό όλοι μαζί θα δώσουμε την αγωνιστική απάντησή μας.

Στην «ανάπτυξη» δεν χωράει η μερική εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου που έχει καταντήσει το «γεφύρι της Άρτας» για την περιοχή μας. Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται αφού η θέση της είναι ότι το τεράστιο υδατικό έλλειμμα των πάνω από 300 εκατομμύρια κυβικών νερού στη Θεσσαλία θα καλυφθεί από μικροέργα, αναγκαία μεν, αλλά που δεν αποτελούν τη λύση για την άρδευση, την ύδρευση, την προστασία του περιβάλλοντος, για την αποτροπή της ερημοποίησης».

Και ο Ρίζος Μαρούδας συνέχισε: Στον Νομό μας η καπνοκαλλιέργεια έχει συρρικνωθεί δραματικά στην Ελασσόνα, το ίδιο συνέβη με την τευτλοκαλλιέργεια και το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης. Οι δυναμικές καλλιέργειες όπως βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι δεν είναι πλέον βιώσιμες με τις χαμηλές τιμές που παίρνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Το εμπάργκο στη Ρωσία με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις δεσμεύσεις τους για το αντίθετο όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μείωσε δραματικά το εισόδημα σε μήλα, ροδάκινα, αχλάδια και άλλα προϊόντα. Συνολικά όλα τα προϊόντα καρκινοβατούν ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει και οι ζημιές στην παραγωγή είτε δεν καλύπτονται είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα από τον αντιδραστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στην κτηνοτροφία στην οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς η συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια ενώ οι βιομηχανίες προετοιμάζουν το έδαφος για μεγάλη μείωση της τιμής του γάλακτος για τη νέα χρονιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass