ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

"Μόνη λύση το ΚΚΕ για τους μικρομεσαίους αγρότες"

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2017 15:20

«Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μεγάλη συρρίκνωση των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, αλλά και της αγροτικής παραγωγής σε μια σειρά προϊόντα, εξαιτίας της νέας ΚΑΠ και των αντιλαϊκών πολιτικών. Αυτό το πρόβλημα, το πώς δηλαδή θα οργανωθεί η αγροτική παραγωγή, προβληματίζει όχι μόνο τους αγρότες, αλλά συνολικά τον λαό. Γι’ αυτό και η πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη μικρομεσαία αγροτιά».

Αυτά υποστηρίζει, με ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προτρέποντας στους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, οι οποίες με αφορμή και την έλευση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» «η αποσύνδεση σε μεγάλο βαθμό της παραγωγής από τις επιδοτήσεις, σε συνδυασμό με την κατάργηση των δασμών εισαγωγής, τη μείωση των θεσμικών τιμών και των επιδοτήσεων και μια σειρά άλλους περιορισμούς, θα μειώσουν δραματικά σημαντικές καλλιέργειες για τη χώρα μας, πέρα από το ξεκλήρισμα της πλειοψηφίας της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το ΚΚΕ πιστεύει πως δεν αρκεί μόνο ένα ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα σήμερα για να παραμείνει ο νέος άνθρωπος στη γεωργία και στην ύπαιθρο. Χρειάζεται μια συνολική αλλαγή των συνθηκών διαβίωσής του στις υπηρεσίες υγείας- παιδείας- πρόνοιας- πολιτισμού- αθλητισμού- σύνταξης κ.λ.π. Στην παραπάνω κατεύθυνση πρέπει να αναπτυχθεί η δράση της μικρομεσαίας αγροτιάς απο κοινού με την εργατική τάξη και τους μικρούς ΕΒΕ. Η δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών, αλλά συμφέρει την πλειοψηφία του λαού. Το ΚΚΕ δεν περιορίζεται στη διατύπωση της συνολικής πολιτικής του πρότασης. Μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς, προτείνει αιτήματα για άμεσες λύσεις και έξω από τις λογικές της συμβατότητας με το Εοκικό «δίκαιο». Όλα τα άλλα κόμματα εκείνο που θέτουν είναι ζητήματα διαχείρισης της υπάρχουσας πολιτικής της Ε.Ε. χωρίς να θίγουν την ουσία της».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παράλληλα την άρνηση της πλειοψηφούσας παράταξης (Ν.Δ.), να θέσει για συζήτηση και ψηφοφορία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (στις 6/10/2017), την επίκαιρη πρόταση έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, από την κυβέρνηση, καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας (ΚΚΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης «η πλειοψηφούσα παράταξη με την επίκληση φτηνών δικαιολογιών ότι δεν έχει καλή ενημέρωση για το θέμα ή ότι δεν είναι και εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων, παρέπεμψε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν τόλμησαν να πουν ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί συμφωνούν επί της ουσίας με την αξιολόγηση και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε. Η συζήτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα δεν θα έχει νόημα, αφού η διαδικασία της αξιολόγησης προχωρά γρήγορα, κόντρα στη θέληση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, με βάση την εκβιαστική απόφαση της κυβέρνησης και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας θα την υλοποιήσει στην πράξη.

Καταλήγοντας, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και στη γενικότερη αντεργατική τους πολιτική και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια στο συνέδριο απάτη των εργαζομένων που στήνουν κυβέρνηση και Περιφέρεια, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass