ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

Πολύμηνη αναμονή αγροτών για συντάξεις

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 16:56

Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες αγροτών της Θεσσαλίας για τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην επεξεργασία των αιτήσεων για συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα αιτήσεις για απονομή σύνταξης που υποβλήθηκαν αρχές του 2017 να μην έχουν ακόμη περαστεί στο σύστημα.

Έτσι η καταβολή της σύνταξης για όσους γεννήθηκαν το 1950 έπρεπε ν' αρχίσει τον περασμένο Ιούλη, αλλά τελικά το χρώμα του χρήματος θα το δούν ... από του χρόνου, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν εμπρόθεσμα και κανονικά τις αιτήσεις τους!

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες στον καθορισμό και την απονομή των συντάξεων που προέκυψαν λόγω της ένταξης του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ φαίνεται να αποτελούν τις βασικές αιτίες της μεγάλης αυτής καθυστέρησης. Να σημειωθεί ότι μόλις 7 εργαζόμενοι του Οργανισμού στη Λάρισα καλούνται να φέρουν εις πέρας έναν τεράστιο όγκο εργασίας, αφού υπολογίζεται ότι σε κάθε υπάλληλο αναλογούν πάνω από 6.000 ασφαλισμένοι αγρότες. Ανάλογα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού από τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζονται και στο αρμόδιο τμήμα συντάξεως του ΙΚΑ.

Πρόβλημα υπάρχει και με την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος - αλλά και για άλλες αιτήσεις που αφορούν σε συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.α. - καθώς οι τοπικοί ανταποκριτές του ΟΓΑ δηλώνουν άγνοια κι αδυναμία να ενημερώσουν, παραπέμποντας στην Περιφερειακή Διεύθυνση, με την οποία, όμως, η τηλεφωνική επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, έως ακατόρθωτη, ενώ η μετακίνηση από τα μακρινά χωριά των θεσσαλικών νομών προς την πόλη της Λάρισας, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Διεύθυνση, απαιτεί χρηματικά έξοδα που, για πολλούς, δεν υπάρχουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass