ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση Αυστριακών παραγωγών με Ένωση Νέων Αγροτών

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 15:32

Συνάντηση με Αυστριακούς παραγωγούς και τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον αγροτικό τομέα στην Αυστρία, τη Hagelversicherung, είχε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Ο πρόεδρος Θ. Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε τους Αυστριακούς αγρότες στη χώρα μας, εκφράζοντας τη βούληση της ΠΕΝΑ για συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, τους προσκάλεσε να επισκεφτούν τις εκμεταλλεύσεις των νέων και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.

Ο ειδικός συνεργάτης της ΠΕΝΑ Σωτήρης Κουτσομήτρος παρουσίασε την οργάνωση και τη δομή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και έδωσε μια εποπτική εικόνα της ελληνικής γεωργίας, της παραγωγής, του εμπορίου και των άμεσων ενισχύσεων στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ, Φαρσαλινός Νίκος Παυλονάσιος «οι Αυστριακοί βρίσκονται στην Ελλάδα σε ταξίδι ενημέρωσης και αναψυχής - δώρο από τον ασφαλιστικό φορέα προς τους αυστριακούς παραγωγούς. Στο πλαίσιο του ταξιδιού θα επισκεφτούν κάποιες μονάδες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα στην Πελοπόννησο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός της ΠΕΝΑ, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ (εκπροσωπούμενοι από τους κ.κ. Σατολιά και Ανέστη), καθώς και η κα Σούλιου από τον ΕΛΓΑ. Αξίζει να επισημανθεί ότι στον διάλογο που ακολούθησε ενημερωθήκαμε ότι στην Αυστρία οι γεωργοί δανείζονται με 1,5-2% επιτόκιο! Επιπρόσθετα στην ασφάλιση των ζώων αποζημιώνονται όλοι οι θάνατοι ανεξαρτήτως αιτίας, οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν αποζημιώνεται απώλεια παραγωγής λόγω ασθενειών. Ενδεικτικό κόστος ασφάλιστρου για 100 αγελάδες 6.000 ευρώ / έτος από τα οποία τα μισά πληρώνει το αυστριακό ΠΑΑ». Την ίδια ημέρα η ΠΕΝΑ παρευρέθηκε στο forum αγροδιατροφής και τουρισμού που οργανώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις συμπράξεις τουρισμού και γεωργίας. Η ΠΕΝΑ συμμετείχε στον διάλογο ενεργά και προώθησε την ιδέα της περιφερειακής – τοπικής διάρθρωσης ενός συστήματος logistics.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass