ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Καταγραφή ζημιών στον Δήμο Αγιάς

* Τα δικαιολογητικά για την οικονομική βοήθεια

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 22:23

Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πλημμύρα της 17ης Νοεμβρίου. Οι πληγέντες, που έχουν υποστεί ζημιά στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στις αγροτικές εγκαταστάσεις (εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, αντλητικά συγκροτήματα, αποθήκες κ.λπ.) και σε αποθηκευμένα προϊόντα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση καταγραφής ζημιών στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του ΚΕΠ Ομολίου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών έως 1 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες στο τηλ. 24950-94163.

Παράλληλα ο Δήμος Αγιάς ανακοίνωσε τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν όσοι επλήγησαν από την πλημμύρα της 17ης Νοεμβρίου, ώστε να τύχουν της οικονομικής βοήθειας που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Για τις πληγείσες επιχειρήσεις, καλούνται εντός δεκαπέντε ημερών, δηλαδή μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου, να καταθέσουν στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα ή ΚΕΠ του Δήμου, φάκελο λόγω των πλημμυρών που προκληθήκαν από τη 15η μέχρι τη 17η Νοεμβρίου με τα εξής δικαιολογητικά: Τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση ή μισθωτήριο συμβόλαιο, φορολογικές δηλώσεις της επιχείρησης, δηλώσεις ΦΠΑ, απογραφή προηγούμενου έτους, τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και σε περίπτωση μη ύπαρξης να αναζητούνται από τους προμηθευτές τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδευόμενα από κατάσταση την οποία θα αναγράφεται ο χρόνος απόσβεσης, η κατάσταση του μηχανήματος καθώς και αν πρόκειται για μερική ή ολική καταστροφή, ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης της ζημιάς και σε περίπτωση μη ύπαρξης μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη ασφάλισης της επιχείρησης, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 κάθε επιχείρησης όπου θα αναγράφεται η συνολική ζημιά της με βάση τα ανωτέρω τιμολόγια ανά κατηγορία (ιδιοκτήτες κατά πλήρη κυριότητα, κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης τα οποία είναι ολοσχερώς κατεστραμμένα).

Επίσης, ενημερώνονται οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές στην κύρια κατοικία τους (ιδιοκτησία ή ενοικιασμένη) από την έντονη βροχόπτωση στις 1517/11 πως θα πρέπει να προσέλθουν στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα ή ΚΕΠ (ώρες 8:00 – 14:00) και να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου: Αίτηση (έντυπο από τον δήμο), υπεύθυνη δήλωση (έντυπο από τον δήμο), Ε1 φορολογικού έτους 2017 και Ε9, λογαριασμό ΔΕΗ ακινήτου, φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης), ένορκη βεβαίωση (αν ο δικαιούχος φιλοξενείται και η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια και δεν αποδεικνύεται διαφορετικά), λογαριασμός τραπέζης IBAN με πρώτο όνομα τον αιτούντα, εξουσιοδότηση (σε περίπτωση υποβολής αιτήσεως από άλλον), φωτογραφίες (εφόσον δεν έχουν κατατεθεί με το πρώτο αίτημα του δικαιούχου).

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΚΕΠ Αγιάς 24940-24524, Δημαρχείο Αγιάς 24943-50115 (αρμόδια κ. Ορφανουδάκη), ΚΕΠ Βελίκας 24940-51604, ΚΕΠ Ομολίου 24950-94163, δημοτικό κατάστημα Στομίου 24953-50214 (αρμόδιος κ. Αθανασούλας), ΚΕΠ Λακέρειας 24943-50312.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass