Με μικρό καλάθι οι αγρότες στον Αποστόλου

* Συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή προκρίνει η Επιτροπή Αγώνα

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 22:18

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι σήμερα το πρωί (11 π.μ.) στραμμένο το ενδιαφέρον των αγροτών που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, καθώς έχει ορισθεί συνάντηση 7μελούς αντιπροσωπείας αγροτών με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Αν και δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης και το αδιέξοδο αυτής χαρακτηρίζεται δεδομένο, εν τούτοις το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποφάσεις του Συντονιστικού τους Οργάνου. Μετά τις κατά τόπους διαμαρτυρίες , το συλλαλητήριο στη Θεσ\νίκη και τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ οι επικεφαλής του αγώνα προβληματίζονται για την πορεία του αγώνα. Και αυτό γιατί φέτος δεν υπήρξε η μαζική συμμετοχή του κόσμου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ούτε η διάθεση για πολυήμερες κινητοποιήσεις και μπλόκα. Η επικαιρότητα ασχολείται με το Σκοπιανό και τα σχετικά συλλαλητήρια και δεν στρέφεται στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Έτσι η ηγεσία της Πανελλαδικής Επιτροπής καλείται να βρει άλλες μορφές διαμαρτυρίας που θα κρατήσει τη μικρή σπίθα φωτιάς αναμμένη ή να ορίσει την αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των φετινών κινητοποιήσεων, πριν αυτές φθαρούν περαιτέρω στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου.

Την ίδια ώρα στο άλλο μέτωπο του αγροτικού κινήματος, αυτό της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λάρισας, που συγκροτήθηκε σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, μετά και το συλλαλητήριο επίσης στην Agrotica την περασμένη Πέμπτη, η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε χθες βράδυ στη συμπρωτεύουσα, με τη λήξη της έκθεσης, προκειμένου να καθορίσουν τα δικά τους επόμενα βήματα. Στόχος τους να συγκαλέσουν στη Βουλή μια συζήτηση για το αγροτικό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά προβλήματα της υπαίθρου και να υπάρξουν δεσμεύσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους. Δύσκολο θεωρείται το σενάριο να υπάρξουν νέες μορφές διαμαρτυρίας.

Γ. Ρούστας    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass