ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αγροτικό συλλαλητήριο χωρίς… αγρότες!

* «Φωνές» για απλήρωτους καπνοπαραγωγούς και χαμηλές τιμές στο γάλα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:31

Με την παρουσία δεκάδων αγροτών και κτηνοτρόφων (…χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή) πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας το επαρχιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Αραδοσιβίων, Βαλανίδας και Ποταμιάς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ποταμιάς Γιώργος Μπεκιάρης, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σαρανταπόρου Γιάννης Παπαδημητρίου που έκανε αναφορές στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και στο ζοφερό «τοπίο» που διαμορφώνεται στον χώρο με τις συνεχείς υποχρεώσεις, με τις μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, με τη φορολογία, με τα κάθε είδους «χαράτσια», κ.ά., επικεντρώνοντας και σε τοπικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά, τα όσα υποστήριξε, ανάμεσα στα άλλα, ο Γ. Παπαδημητρίου:

«Να έχουμε υπόψη μας, ότι από δω και πέρα οι αγώνες θα είναι ακόμη πιο σκληροί και δύσκολοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος. Εάν δεν ανακόψουμε την πολιτική που υλοποιείται, μεγάλο τμήμα της αγροτιάς, το επόμενο διάστημα δεν θα υπάρχει. Πολλοί συνάδελφοι μας εγκαταλείπουν.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι καπνοπαραγωγοί των δύο Ομάδων Παραγωγών της περιοχής Ελασσόνας είναι απλήρωτοι – για πάνω από 8 μήνες – από την «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ». Ήδη έχουμε μπει στη νέα καλλιεργητική περίοδο με τα έξοδα των παραγωγών να τρέχουν, τόσο των καλλιεργειών όσο και των οικογενειακών, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Το πρόβλημα αφορά και χιλιάδες καπνοπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, για ποσότητες που παραδόθηκαν το 2016.

Απ΄ αυτό το βήμα θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες αυθαιρεσίες και τους εκβιασμούς από τους «γαλατάδες» που «με το μαχαίρι στον λαιμό» θέλουν να επιβάλλουν τιμή πρόβειου γάλακτος στα 83 – 84 λεπτά. Με το έτσι θέλω ακυρώνουν τις συμφωνίες που ήταν για 92 λεπτά και με πρόσχημα τις αναλύσεις σε πρωτεΐνες – λιπαρά ρίχνουν την τιμή 8 – 9 λεπτά κάτω. Αυτός ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει! Καλούμε σε αγώνα τους κτηνοτρόφους γιατί τέτοιες τιμές τους οδηγούν στον αφανισμό. Απαιτούμε εγγυημένες τιμές.

Δύο εβδομάδες βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, στον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που άνοιξε με τα μπλόκα, παλεύοντας αποφασιστικά ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που μας σπρώχνουν πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα. Αγρότες – κτηνοτρόφοι όλοι μια γροθιά. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε τον αγώνα!».

Ακολούθησε από τον πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Γιώργο Απόστόλου η ανάγνωση σχετικού ψηφίσματος από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που εγκρίθηκε.

Στη διαμαρτυρία έδωσαν το «παρών» οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, πρόεδροι κοινοτήτων, αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass