ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΙΩΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δέκα μήνες περιμένουν για τις εκτιμήσεις των ζημιών

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 22:10

Την άμεση ανάρτηση των εκτιμήσεων από τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους από τον παγετό του περασμένου Απριλίου ζητούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες της Αγιάς. Δέκα μήνες πέρασαν και οι παραγωγοί βρίσκονται με «δεμένα τα χέρια» καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα πορίσματα για τις ζημιές στα προϊόντα τους και οι δουλειές στα χωράφια τρέχουν.

Αντιδρώντας στην «ολιγωρία» -όπως καταγγέλλουν- του Οργανισμού προχώρησαν χθες το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησαν λύση.

«Μετά από δέκα μήνες και μετά από αρκετές παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ δεν έχουμε ακόμα τα πορίσματα για τον παγετό του Απριλίου. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε πρόβλημα επιβίωσης; Το 100% της επαρχίας έχει ζημιά, και είμαστε αγρότες χωρίς εισόδημα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Αγιάς Γιώργος Καρτερός.

Οι παραγωγοί προχώρησαν στη διαμαρτυρία μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε προχθές στην Αγιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα όλη η παραγωγή υπέστη μεγάλη ζημιά όπως υποστηρίζουν οι αγρότες Θεόδωρος Φουκαλάς και Γιάννης Βούλγαρης, «αντιδρούμε γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμα τα χρήματά μας. Είμαστε νέοι άνθρωποι, μείναμε στον τόπο μας και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε».

Εξηγήσεις ζητούν οι παραγωγοί για τη μη τήρηση της δέσμευσης εκ μέρους του ΕΛΓΑ, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι έως τις 15 Φεβρουαρίου έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί οι εκτιμήσεις ζημιών που υπέστησαν τα προϊόντα τους από παγετό και χαλάζι την περασμένη χρονιά. Την άμεση ανάρτηση των εκτιμήσεων ζήτησαν οι αγρότες της Αγιάς και από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος Μιχάλη Λιόντο. «Εμείς θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας μέσα στον μήνα. Από εκεί και πέρα πως θα γίνει η πληρωμή και πότε θα γίνει είναι απόφαση της κεντρικής υπηρεσίας» ανέφεραν εκτιμητές του οργανισμού.

Οι παραγωγοί μετά και από αυτή την τοποθέτηση των εκτιμητών υπολογίζουν ότι θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους επόμενους μήνες, «πέρασαν ήδη δέκα μήνες, γιατί άλλοι αγρότες όπως είναι αυτοί της Ημαθίας έχουν πληρωθεί;» αναρωτήθηκαν. Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί επαναλάμβαναν στους εκτιμητές «μας είχατε πει 15 Φεβρουαρίου, έφτασε ο Μάρτιος και πρέπει να καλλιεργήσουμε. Δεν ξέρουμε τι να βάλουμε στα χωράφια μας. Δεν υπάρχει ρευστό, όλα πάνε πίσω, οι έμποροι, ο ΕΛΓΑ, θέλουμε να βάλουμε πετρέλαιο, να κλαδέψουμε, τα ρίξουμε λιπάσματα. Πόση υπομονή να κάνουμε;».

Ζ.Π. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass