Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΔΡΑΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Β. Κόκκαλης σε αγρότες: Φτιάξτε Οργανώσεις Παραγωγών

*Πρωτοβουλίες για Αβερώφειο Σχολή, πρόγραμμα νέων ποικιλιών

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 22:35

Στις προσπάθειες που καταβάλλει για «την αξιοποίηση της Αβερωφείου Σχολής στη Λάρισα, κάτι που αποτελεί αυτή τη στιγμή κυβερνητική δέσμευση και στόχο έχει να προσφέρει την απαιτούμενη γνώση στον Έλληνα παραγωγό»,

αλλά και στην πρωτοβουλία του να ετοιμαστεί πρόγραμμα για τη δημιουργία νέων ποικιλιών, μέσα από το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν ελληνικές ποικιλίες βαμβακιού, προς συμφέρον της χώρας, των παραγωγών αλλά και της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος» αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας χθες το απόγευμα τα γραφεία της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών «Cotton-Farsala».

Στην τελετή εγκαινίων – αγιασμού της στέγης της ΟΠ Βάμβακος, επί της οδού Λαρίσης 36 στα Φάρσαλα, παρευρέθηκαν αρκετοί τοπικοί παράγοντες και βαμβακοπαραγωγοί, ενώ ακολούθησαν ομιλίες για τους στόχους της Ομάδας καθώς και για το μέλλον του βαμβακιού.

Η διοίκηση της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών «Cotton-Farsala» ευχαρίστησε τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη «ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην προσπάθειά μας και στάθηκε δίπλα μας, αρωγός σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε μέχρι σήμερα», απονέμοντάς του μια αναμνηστική πλακέτα.

Στην ομιλία του ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε την απόφαση των Φαρσαλινών «να σχηματίσουν Οργάνωση Παραγωγών, πέρα από αξιέπαινη και έξυπνη, διότι αφήνουν πίσω ένα παρελθόν χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική, με τον αγρότη εξαρτημένο από τις επιδοτήσεις και μια ισχυρή προσήλωση στην ποσότητα εις βάρος του ποιοτικού προϊόντος και ταυτίζονται με το νέο μοντέλο αγρότη που τον μετατρέπει από εργάτη γης σε σύγχρονο επιχειρηματία. Οργανωμένο σε ομάδες παραγωγών με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό παραγωγής και εμπορίας ποιοτικών προϊόντων, με περιβαλλοντική συνείδηση, ικανό να αξιοποιήσει καινοτόμες τεχνολογίες».

Ακολούθως ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέλυσε τα κύρια πλεονεκτήματα μιας Οργάνωσης Παραγωγών, αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία στέκεται στο πλευρό των παραγωγών έμπρακτα: Είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών που χρηματοδοτεί λειτουργικά κόστη για τα πρώτα 5 χρόνια. Συνεδριάζει τακτικά η Ομάδα Εργασίας για το Βαμβάκι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι σημαντικό οι παραγωγοί και οι μεταποιητές να πυκνώσουν τη δυναμική παρουσία τους στη νέα Διεπαγγελματική Οργάνωση για το Βαμβάκι, η οποία αποτελεί θεσμικό σύμβουλο του Υπουργείου και συνδιαμορφώνει τις πολιτικές που αφορούν στο προϊόν».

* Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Θοδ. Βουλγαρέτσιος χαρακτήρισε το παραγόμενο προϊόν τους «υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών κατά κοινή ομολογία τόσο του κ. Καράμπελα με τον οποίο συνεργαστήκαμε, όσο και του προϊσταμένου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος κ. Νταράουσε, ο οποίος μας ανέλυσε αρκετά δείγματα και με τον οποίο έχουμε ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο συνεργασίας, προς όφελος πιστεύουμε και των δύο μερών, στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης, ακόμη και στο εξωτερικό, της υψηλής ποιότητας του Φαρσαλινού βαμβακιού. Για τη χρονιά που μας έρχεται, βάζουμε στο κάδρο έννοιες όπως «ομογενοποίηση», «τυποποίηση», «πιστοποίηση», «brand name», «ποιοτικά χαρακτηριστικά», «έρευνα», αλλά και «μείωση του κόστους παραγωγής» με την κοινή σε πρώτη φάση προμήθεια γεωργικών εφοδίων».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλλης και ο προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος στην Καρδίτσα κ. Νταράουσε.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass