Σάρωσε μετάλλια και διακρίσεις

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 22:00
Από τις βραβεύσεις του Οινοποιείου Τυρνάβου Από τις βραβεύσεις του Οινοποιείου Τυρνάβου

Στην κορυφή των διακρίσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου.

Το βραβείο του Καλύτερου Αποστάγματος του Διαγωνισμού BEST SPIRIT OF COMPETITION 2018 παρέλαβε ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος για το Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου (OLD SPIRIT) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην τελετή απονομής μεταλλίων στην αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου «Athens Hilton» με την παρουσία εκπροσώπων όλου του ελληνικού κλάδου οίνου και αποσταγμάτων.

Η ειδική αυτή κορυφαία διάκριση του OLD SPIRIT ως «Καλύτερο απόσταγμα του Διαγωνισμού» αποδόθηκε στον Α.Ο.Σ. Τυρνάβου καθώς το συγκεκριμένο τσίπουρο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό.

Εκτός όμως της σημαντικής αυτής διάκρισης ο πρόεδρος του οινοποιείου κ. Χρ. Τσιτσιρίγγος παρέλαβε και το χρυσό μετάλλιο για το Παλαιωμένο Τσίπουρο από τον κ. Σταύρο Σάμιο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλκοόλης του Γενικού Χημείου του Κράτους. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά χρυσό στον Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το προϊόν αυτό τεκμηριώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των αποσταγμάτων του Συνεταιρισμού.

Στον ίδιο διαγωνισμό ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο για το EVOSMON Ροζέ από Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και χάλκινο για το EVOSMON Λευκό που παρέλαβαν αντίστοιχα ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αποστόλης Ευαγγελόπουλος και ο γραμματέας κ. Αποστόλης Καλμπούρης.

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε για 18η συνεχή φορά παράλληλα με τον «4ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», με νέο κανονισμό από φέτος βασισμένο στις σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης που εφαρμόζονται διεθνώς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους και όλων των φορέων του κλάδου.

Το 2018 όμως μόλις τους πρώτους μήνες που διανύσαμε χάρισε και άλλες διακρίσεις με μετάλλια στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Ετσι στον Διεθνή Διαγωνισμό «PAR Wine Award International 2018» βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο το «EVOSMON Ροζέ» το «EVOSMON Λευκό» από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και η «ΚΡΥΠΤΗ 2015» πρωτοεμφανιζόμενος ερυθρός οίνος παλαιωμένος σε βαρέλι από την ποικιλία «MERLOT», ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο «ΡΟΔΟΙΝΟΣ» ημίγλυκος ροζέ από Μοσχάτο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass