ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Σε ξηρασία οδηγούνται 11.000 στρ. καλλιεργειών

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 22:13

Πάνω από 11.000 στρέμματα κινδυνεύουν κυριολεκτικά με ξηρασία στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου του Αμπελώνα, και συγκεκριμένα από το Αργυροπούλι μέχρι Φαλάννη, Γιάννουλη, αφού οι γεωτρήσεις είναι υπερχρεωμένες στη ΔΕΗ και το ηλεκτρικό ρεύμα κομμένο.

Για το θέμα αυτό μία κρίσιμη συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρόεδρος του πολύπαθου ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα κ. Σωτήρης Τζιούφας. Η συνάντηση είχε άξονα το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων του εν λόγω ΤΟΕΒ. Η συνάντηση έγινε μετά από κάλεσμα του κ. Σαρχώση, ώστε να αναζητηθούν νέες προτάσεις που θα αποτελέσουν λύση για το πρόβλημα, εν αναμονή της επερχόμενης επίσκεψης στην πόλη του Τυρνάβου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και της συνάντησης του δημάρχου μαζί του αλλά και της επαφής που θα έχει την Παρασκευή ο κ. Σαρχώσης στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Για το μείζον αυτό ζήτημα μετά τη συνάντηση ο κ. Σαρχώσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με την πιθανότητα μη άρδευσης δέκα χιλιάδων και πλέον στρεμμάτων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην περιοχή του Αμπελώνα, προσπαθώ ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Στη χρονική αυτή στιγμή η επίρριψη ευθυνών και μόνο στους αρδευτές δεν αποτελεί λύση. Θα πρέπει οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας να βρουν μία λύση στη βάση των προτάσεων που έχουν ήδη διαμορφωθεί, προκειμένου άμεσα να ποτιστούν οι καλλιέργειες».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος λογιστικού κ. Νίκος Ζαρογιάννης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass