Ετοιμο να ενεργοποιηθεί το Αποθεματικό κρίσης

Από την Κομισιόν για πληττόμενους από καιρό και πόλεμο Ουκρανίας

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 11:58

Χωρίς την παρουσία στελέχους της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ πραγματοποιήθηκε στις 30/5 το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για τον αγροδιατροφικό τομέα και τη στήριξη των παραγωγών που πλήττονται είτε από τις συνέπειες του

πολέμου στην Ουκρανία είτε και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η επικεφαλής της Ο.Μ. Αγροτικής Ανάπτυξης της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ε.Ε. Αικατερίνη Τσακούμη. Στις σημαντικές ειδήσεις που προέκυψαν από το Συμβούλιο είναι η ανακοίνωση του επιτρόπου Γεωργίας, Πάνους Βοϊτσελόφσκι, για την αξιοποίηση του αποθεματικού κρίσης. Ο επίτροπος ανακοίνωσε στις εθνικές αντιπροσωπείες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τα υπόλοιπα 250 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης για τα 22 κράτη-μέλη, τα οποία δεν έχουν λάβει χρήματα από τον «κουμπαρά» αυτόν. Όπως είπε, η Κομισιόν θα είναι «έτοιμη να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το ποσό, εφόσον χρειαστεί». Όπως αναφέρουν πηγές στις Βρυξέλλες, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 250 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει θα αφορούν μόνο τα κράτη-μέλη που δεν έχουν επωφεληθεί από το αποθεματικό. Θυμίζουμε ότι Πολωνία Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία αναμένεται να λάβουν δεύτερο πακέτο στήριξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass