Εκλογές κτηνοτρόφων στον Τύρναβο

Σήμερα στο «Μαξίμ»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 14:55

Εκλογές θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στο κινηματοθέατρο «Μαξίμ», στον Τύρναβο, από τις 11π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.
Οι εκλογές συμπίπτουν και με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.


Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, κάνοντας έναν απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης, σημειώνει τα εξής: «Συνολικά στείλαμε 130 επιστολές και Δελτία Τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια Υπουργεία, έχοντας ως σημαία και σύνθημα να προστατεύσουν τα προϊόντα μας.
Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την αναγκαιότητα υπεραξίας στο γάλα και στο κρέας και συμβάλλαμε στο να υπάρξουν συμφωνητικά στις αγοραπωλησίες γάλακτος, στην έναρξη κάθε εμπορικής σεζόν. Συνδράμουμε στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης κρέατος στο αρνί και στο καλαμπόκι εφαρμογή του net metering σε κτηνοτροφικές μονάδες, στο να δίνονται δικαιώματα σε βοσκότοπους αποκλειστικά με ζώα. Για την ειδική κυβερνητική μέριμνα, στην ενίσχυση των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, δεν τα καταφέραμε για λόγους που δεν οφείλονταν στις δυνατότητές μας. Ζητήσαμε να αυξηθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υπερπληθυσμού των λύκων και των αγριόχοιρων, καθώς και της έλλειψης εργατικών χεριών απασχόλησης και Αλβανών τσοπάνηδων. Όλα αυτά, όμως, είναι οι στόχοι μας για τη νέα μας θητεία. Η φιλοσοφία που υπηρετήσαμε ήταν να αντιμετωπίζονται οι κτηνοτρόφοι ως επιχειρηματίες και διεκδικούμε την αξία στο προϊόν και στην παραγωγή και όχι πολιτικές επιδόματος. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος γιατί συμβάλλαμε στη δημιουργία της διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, ένα μεγάλο επίτευγμα για την προστασία του ελληνικού προϊόντος».
Ο Γιάννης Γκουρομπίνος είναι μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας από το 2007, ανέλαβε την προεδρία το 2019 και τη διεκδικεί ξανά στις σημερινές εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass