Ικανοποίηση στις Αναπτυξιακές Εταιρείες

Από την κατανομή των πιστώσεων του LEADER Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2023 13:50

Ικανοποίηση επικρατεί στις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Θεσσαλίας από την έγκριση από το ΥΠΑΑΤ και την κατανομή πόρων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, στο πλαίσιο της πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Στη Θεσσαλία οι Αναπτυξιακές φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα των ποσών που κατανέμονται και πιο συγκεκριμένα, έλαβαν τα παρακάτω ποσά: Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε.) 5.840.000 ευρώ, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.) 5.690.000 ευρώ, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.) 5.540.000 ευρώ και η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.) 5.450.000 ευρώ.
ΑΕΝΟΛ
Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της ΑΕΝΟΛ, Γιώργο Κυριλίδη, «η πρότασή μας αξιολογήθηκε θετικά, με συνολική βαθμολογία 89,50 βαθμούς, δεύτερη σε κατάταξη σε πενήντα προτάσεις και τέταρτη στην κατάταξη κατανομής πόρων, σε σύνολο 50 προγραμμάτων που εγκρίθηκαν. Η περιοχή εφαρμογής του Προγράμματος περιλαμβάνει το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (με εξαίρεση την πόλη της Λάρισας). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται υπο-παρεμβάσεις που απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα (στους τομείς της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, του τουρισμού, των βιοτεχνιών, της παροχής υπηρεσιών και κυκλικής οικονομίας) και σε δημόσιους φορείς για την ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ανάδειξη του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Τέλος, θα περιλαμβάνει δράσεις συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων). Στη συνέχεια, η ΑΕΝΟΛ Α.Ε. θα προβεί στην αναμόρφωση του υποβληθέντος προγράμματος στα οικονομικά δεδομένα της έγκρισης και θα ξεκινήσουν οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης, για την κινητοποίηση και προετοιμασία υποψήφιων επενδυτών.
Υπενθυμίζεται πως τα τοπικά προγράμματα Leader αποτελούν ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών του αγροτικού χώρου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς. Μέσα από το Πρόγραμμα Leader γίνεται πράξη η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας, ενισχύεται ο αγροτουρισμός, ενώ δίνεται έμφαση στην ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων, στη μεταποίησή τους και με μικροβιοτεχνίες που εμπλέκονται και τα καθιστούν μοναδικά σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass