Δυναμική κινητοποίηση αγροτών στον Τύρναβο

* Διεκδικούν αποζημιώσεις για τις καταστροφές από περονόσπορο

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2023 17:51

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου χθες Κυριακή  διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τον περονόσπορο.

Το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου και η ΠΕΜ, ξεκίνησε από τα ‘’Εξοχικά’’ του Τυρνάβου και ακολούθησε συγκέντρωση των τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία όπου συμμετείχαν και αγρότες από τα χωριά του Δήμου. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και νέος δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το συλλαλητήριο είναι δυναμικό από άποψη συμμετοχής και δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού το πρόβλημα με τον περονόσπορο έκανε την αμπελοκαλλιέργεια να χαθεί από την ευρύτερη περιοχή.
Διεκδικούμε άμεσες αποζημιώσεις από την κυβέρνηση για να μείνουμε στο επάγγελμα γιατί όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες. αλλά και να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, καθώς και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας
Ο κ. Λαμπρούλης δήλωσε πως με την παρουσία τους στηρίζουν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις τους, τόνισε πως η γενικότερη πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων προσθέτει βάρος στους αγρότες μέσω της φορολογίας και άλλων πρακτικών και η απάντηση είναι ο στοχευμένος και συντονισμένος αγώνας ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη.
Από μεριάς του ο κ. Τσιαπλές μίλησε για κούφια λόγια των κυβερνήσεων που δηλώνουν στο πλευρό των αγροτών, ενώ είναι απέναντί τους και τόνισε πως οι αγρότες πρέπει να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να μπορέσουν να παραμείνουν στη γη τους.
Σε επίπεδο Δήμου σχολίασε πως οι αγρότες έχουν έναν άξιο συμπαραστάτη αναφερόμενος στον νέο δήμαρχο, όμως σε επίπεδο Περιφέρειας σχολίασε πως ο κ. Κουρέτας θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και πως δεν θα πρέπει να προσδοκούνε κάτι ουσιαστικό οι αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass