Σε τροχιά μπλόκων...

Οι Θεσσαλοί αγρότες * Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπλόκαρε πληρωμές χιλιάδων παραγωγών

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2024 13:50

Περιοδείες στα χωριά του νομού Λάρισας θα πραγματοποιήσουν οι Λαρισαίοι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο ενισχύθηκε με νέα τρακτέρ από τη Γλαύκη.

Μάλιστα, μέχρι τα μέσα του μήνα, θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη για να αποφασιστεί η μορφή και ο χρόνος των μπλόκων. Οι διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους μετά και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η κατασκευή έργων για την αποστράγγιση των χωραφιών και ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για τα χρονοδιαγράμματα των έργων, αλλά και των αποζημιώσεων που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Ο Ρίζος Μαρούδας επισήμανε ότι οι αγρότες ζητούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο εδώ και τέσσερις εβδομάδες και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθεί πίεση για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για να μείνουν στα χωριά και τα χωράφια τους.Γ

ιατί μπλοκαρίστηκε  η πληρωμή χιλιάδων αγροτών
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Υπαίθρου Χώρας» περισσότερα από 2.500 ΑΦΜ παραγωγών, που αντιστοιχούν σε 8,8 εκατ. ευρώ περίπου, εξαιρέθηκαν από την πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων, καθώς όλα τους φαίνεται να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις λήψης επιδοτήσεων. Αυτό αποκάλυψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λίγες ώρες πριν ο Βαγγέλης Σημανδράκος υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία του Οργανισμού, και αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση των ενισχύσεων του έτους 2023. Με ορκωτό λογιστή για λάθη και αδιαφάνεια απαντά το ΥΠΑΑΤ. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή υπολογίστηκε ξεχωριστά για κάθε κατηγορία δικαιωμάτων ΠΕ , ΠΕ2, ΠΕ3. Λόγω μη κατοχής ζώων για ενεργοποίηση βοσκότοπων, μηδενίστηκαν οι πληρωμές για 4.406 δικαιούχους κατόχους ΠΕ δικαιωμάτων ύψους 984.99 ευρώ, διότι δεν διέθεταν σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ τα απαραίτητα ζώα για την ενεργοποίησή τους», σημειώνει το δημοσίευμα. Για τις παραπάνω κατηγορίες, πέραν της διαδικασίας αναζήτησης αχρεωστήτων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανακαλέσει και τα δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος που έχουν κατανεμηθεί, ώστε πριν τις τελικές πληρωμές, τον Ιούνιο του 2024, να προχωρήσει στην αναδιανομή αυτών των ποσών στους δικαιούχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass