Προχωρά με ΣΔΙΤ η κατασκευή-συντήρηση αρδευτικού δικτύου σε Φάρσαλα και Καρδίτσα

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες μέσω του Προγράμματος ΥΔΩΡ 2

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 15:17

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο του ΥΔΩΡ 2.0 που αφορά το αρδευτικό δίκτυο στην Υπέρεια του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων και τα Ορφανά του ΤΟΕΒ Τιτανίου Παλαμά, καθώς στο γραφείο του γ.γ. Ενωσιακών Πόρων Δημ. Παπαγιαννίδη, παρουσία των προέδρων των δύο ΤΟΕΒ κ. Τάσου Δραχμάνη και Βασ. Γιαννάκου αντίστοιχα, υπήρξαν συναντήσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Μετά την ολοκλήρωση του αναγνωριστικού διαλόγου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο τριών μηνών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και στη δεύτερη φάση της πρόσκλησης θα πρέπει να καταθέσουν τις τελικές προσφορές. Ο τελικός ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου για 25 χρόνια και θα υποχρεούται να παρέχει νερό προς τους δύο ΤΟΕΒ, οι οποίοι θα συντάσσουν πρόγραμμα με τις ποσότητες νερού που έχουν ανάγκη.
Το ΥΔΩΡ 2.0 αποτελεί το πρώτο μεγάλο ολοκληρωμένο επενδυτικό πρόγραμμα αρδευτικών έργων, (φραγμάτων και υποδομών), από τη 10ετία του ‘50, και το οποίο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων -αλλά ξεπερασμένων από τον χρόνο- υποδομών και για την κατασκευή νέων. Για τα συγκεκριμένα έργα Σ.Δ.Ι.Τ., που εντάσσονται στο κυβερνητικό σχέδιο «Ύδωρ 2.0» 22 έργων (επτά άμεσα με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας/ δύο στη Θεσσαλία) συνολικού προϋπολογισμού κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας, 4 δισ. ευρώ-, εκδήλωσαν ενδιαφέρον μεγάλες κατασκευαστικές, μελετητικές εταιρείες και τράπεζες της χώρας και του εξωτερικού. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι 80.100.000 ευρώ (99.324.000 με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει 74.650 αρδευόμενα στρέμματα, ενώ προβλέπεται ότι θα ωφεληθούν 3.730 παραγωγοί της περιοχής. Επίσης, προβλέπεται δυνατότητα επέκτασης της αρδευτικής κάλυψης του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων των εν λόγω Τοπικών Κοινοτήτων. Να σημειωθεί ότι το έργο είναι ενιαίο για τους δύο ΤΟΕΒ, οι οποίοι με την ολοκλήρωσή του, θα αναλάβουν ξεχωριστά το σύστημα άρδευσης, διαχειρίζοντας τις δικές τους δεξαμενές (χωρητικότητας 7.000-11.000 κ.μ. νερού). Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δυόμισυ χρόνια από τη στιγμή που θα προκύψει ανάδοχος.
Σύμφωνα με τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων Δημ. Παπαγιαννίδη «είναι αυτονόητο πως το έργο αυτό δεν θα χρηματοδοτούνταν ποτέ εάν δεν υπήρχε από το 2013 εγκεκριμένη μελέτη που χρηματοδότησε και εκπόνησε το ΥΠ.Α.Α.&Τ. μετά από στενή συνεργασία με τους δύο Οργανισμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass