Στήριξη στο Σωτήριο

ΖΗΤΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2024 13:30

Εκ νέου κοινοβουλευτική παρέμβαση για το χωριό Σωτήριο Λάρισας, με ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης, κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας κ. Μ. Βορίδη, Εσωτερικών κα Ν. Κεραμέως, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λ. Αυγενάκη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ζητά τη δημοσιοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για το συγκεκριμένο χωριό.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής σημειώνει: «Από επιτόπιες, προσωπικές επισκέψεις μου τις τελευταίες ημέρες στις πληγείσες περιοχές, διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι το χωριό Σωτήριο Λάρισας έχει καταστραφεί εντελώς από τις πλημμύρες και ότι η λάσπη κυριαρχεί παντού. Η γεωμορφική κατάσταση, η εικόνα του εδάφους, το νέο «σεληνιακό» τοπίο, μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής.
Δεδομένου ότι στο Σωτήριο το πρόβλημα της αστεγίας, της αδυναμίας καλλιέργειας των αγρών που βρίσκονται κάτω από το νερό, της απώλειας κάθε εισοδήματος που απειλεί την ίδια την επιβίωση των κατοίκων και τις οικογένειές τους που αυτή τη στιγμή στηρίζονται από συγγενείς ή ομάδες αλληλεγγύης, βρίσκεται ακόμη «μπροστά» μας, ρωτώ την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς της ποιο είναι το συγκεκριμένο σχέδιό τους για το Σωτήριο Λάρισας -ένα χωριό που ολοσχερώς καταστράφηκε από τις πλημμύρες; Θα προτείνουν επανεγκατάσταση του χωριού; Πώς θα στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες που απώλεσαν τα πάντα, στερούνται κάθε εισοδήματος και στηρίζονται μόνο από εθελοντές και συγγενείς τους; Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το θέμα των εδαφών, των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και πώς απαντούν στην αγωνία των αγροτών που έμειναν πλέον χωρίς απασχόληση;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass