Αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο Πλατυκάμπου

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 14:31

Κάλεσμα όλων των αγροτών του Νομού Λάρισας να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στο μεγάλο, ενωτικό μπλόκο που θα στηθεί στον κόμβο Πλατυκάμπου, αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Ανάλογα με τη συμμετοχή και τη διάθεση που θα δείξουν οι αγρότες, θα αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στον κόμβο ή θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «με τον ανυποχώρητο αγώνα μας, μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματά μας να ικανοποιηθούν. Ό,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωράφια και τις καλλιέργειές μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!».
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Αγιάς αποφάσισαν το Σαββατοκύριακο να συνταχθούν με ό,τι αποφασίσουν οι συνάδελφοί τους της Λάρισας, δηλαδή θα οδηγήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο Πλατυκάμπου, ενώ οι των Φαρσάλων θα μεταφερθούν στον Ε-65 στο Δέλτα Καρδίτσας, όπου θα βγάλουν τα τρακτέρ τους οι συνάδελφοί τους της Καρδίτσας.
Στο επίκεντρο των φετινών διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής. Καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Τέλος, στον βασικό άξονα του διεκδικητικού πλαισίου των αγροτών περιλαμβάνονται οι κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλούν τους αγρότες του Δήμου να πάρουν μέρος με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην προσυγκέντρωση, στο κέντρο της Αγιάς, αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ., με αναχώρηση για το ενιαίο μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου στις 12:00 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass