«Επίθεση φιλίας» του ΥΠ.Α.Α.Τ. στους αγρότες

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ - ΚΕΛΕΤΣΗΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 13:50

«Πολλά από τα μέτρα της ΚΑΠ θα αξιολογηθούν στην πράξη ώστε, όπου είναι απαραίτητο αλλά και επιτρεπτό, να γίνουν και διορθωτικές παρεμβάσεις» τόνισε από τη Λάρισα, σε συνάντησή του με εκπροσώπους παραγωγών, ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης.

Στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, προχώρησαν σε επαφές με αγρότες και μελισσοκόμους της Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια διαλόγου.
Κάλεσμα σε διάλογο με τους αγρότες είχε απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης από το μπλόκο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, το οποίο επισκέφθηκε, ενώ διαδοχικές επαφές με αγρότες, κτηνοτρόφους κι άλλους παραγωγικούς φορείς είχαν στη Θεσσαλία οι Υφυπουργοί κ.κ. Σταμενίτης, Κελέτσης.
Εκτός του υπουργού και οι υφυπουργοί επισκέφθηκαν μπλόκα και συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε τον Αλμυρό Βόλου και τη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγών.
Ο υφυπουργός τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτούς δρόμους, προκειμένου «να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις». Απαντώντας στις ανησυχίες και στα αιτήματα των παραγωγών, ο Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε ότι «οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για την ενέργεια ανοίγουν τον δρόμο για οριστική μείωση του κόστους παραγωγής, αποσυνδέοντάς το από τις διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτή της ενεργειακής κρίσης που εκτίναξε τις τιμές της ενέργειας στα ύψη».
Όσον αφορά την εφαρμογή της ΚΑΠ, ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα και για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Υπουργός Λευτ. Αυγενάκης προχώρησε άμεσα σε κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, ενώ βρίσκεται και σε στενή συνεργασία με τους ομολόγους του, των 9 χωρών του Νότου, προκειμένου τα αιτήματα να εκφραστούν συλλογικά.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σταμενίτης είπε ότι «η τρέχουσα χρονιά είναι μια μεταβατική περίοδος από τη μια, προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ την άλλη, και πολλά από τα μέτρα θα αξιολογηθούν στην πράξη ώστε, όπου είναι απαραίτητο αλλά και επιτρεπτό, να γίνουν και διορθωτικές παρεμβάσεις».
Ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και με μελισσοκόμους της Θεσσαλίας. Όπως, τόνισε ο Σταύρος Κελέτσης, «στο Υπουργείο εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass